Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 2020 Erasmus+ çağrı döneminde sunulan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “2020-1-TR01-KA101-081460 Nolu “Eğitimde Sürekli Gelişim İçin Dönüşüm” adlı proje çerçevesinde Sarıçam İlçesi genelinde beş okuldan toplam yirmi öğretmen Barselona ve Budapeşte’de yapılandırılmış kurslara katıldı.

Eğitimde Sürekli Gelişim İçin Dönüşüm ProjesiÖğrenciler zamanlarının büyük bir kısmını okulda öğretmenleri ve arkadaşları ile geçirmektedir. Dolayısı ile öğretmen öğrenci ilişkisinin diğer ilişki türlerine göre eğitimin niteliği ve öğrencilerin akademik başarıları ve kişiliği üzerinde daha büyük bir etki yarattığı gerçekliğinden hareketle katılımcı öğretmenler inovasyon ve liderlik odaklı yapılandırılmış kurslarda 21. yüzyıl eğitim metotlarıyla ilgili becerilerini geliştirmişlerdir.

Bu proje ile öğretmenler toplumun, çağın ve ilişki halinde olduğumuz diğer toplulukların temel ve sosyo-ekonomik ihtiyaçları doğrultusunda eğitimin kalitesi ve uygulanan metotları geliştirme konusunda eğitim ortamında önemli farkındalıklar oluşturarak eğitim ortamlarını yeniden yapılandırmışlardır.

Eğitimde Sürekli Gelişim İçin Dönüşüm Projesi

Proje sonunda katılımcı öğretmenler, öğrencilerini tanıma ve onlara daha fazla imkan sunma hedefiyle çalışmalar yürütmüşler, düzenli olarak veli-ev ziyaretleri yapmışlar, rehberlik servisi ile işbirliği içinde öğrencilerini her yönüyle geliştirmeyi amaçlamışlardır.Farklı müfredatlarla tanışma, ulus ötesi işbirlikleri, yeni eğitim stratejileri ile bu proje, katılımcıların mesleki gelişimlerinde önemli bir fark yaratmıştır.