Adana Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Cahit Sınmaz, bugün gazete ve televizyonlara ASKON tarafından servis edilen 'Evet için birbirlerine söz verdiler' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
"Yaklaşan Referandum dolayısıyla bir araya gelen Başkanı Cahit Sınmaz, Müsiad Başkanı Bilal Nadir Gök ve ASKON Başkanı Recep Çalışkan Referandum oylamasında Adana'da 'Evet' tercihinin yüksek oranda çıkması için elbirliğiyle çalışacaklarını açıkladılar" haberinin tamamen bilgisi dışında yapıldığını vurgulayan Sınmaz, şunları söyledi:
"Takdir edilmelidir ki ADSİAD bünyesinde görev alan üyelerimiz hür ve bağımsız iradeleriyle referandumda oy kullanacaktır. ADSİAD Başkanı olarak bizi ziyarete gelen çeşitli parti temsilcileriyle yapmış olduğumuz görüşmelerde de kurum olarak 'Evet' ya da 'Hayır' kararı almadığımızı, böyle bir kararın alınmasının yanlış olacağını açıkça ifade ettik. Her görüşten üyeye sahip ADSİAD'ın 'Evet' için çalışacağı yönündeki haber tamamen hayal ürünüdür. Samimi bir ortamda ASKON Başkanı Recep Çalışkan ve MÜSİAD Başkanı Bilal Nadir Gök ile birlikte çektirdiğim fotoğraftan 'Evet' anlamı çıkarılması son derece yanlıştır."