Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Emzirme Haftası kapsamında renkli etkinlikler düzenledi. Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Tanju Altunsu’nun katıldığı konferansta hastanenin Rekreasyon Birimi Müzik Topluluğu üyeleri müzik dinletisi sundu. Dinletide, Radyoloji Asistanı Dr. Turgay Öztürkçü, Yoğun Bakım Hemşiresi Özlem Taşsöken ve İstatistik Uzmanı Murat Levent, anne-çocuk ilişkisini işleyen şarkılar seslendirdi.

Emzirme Haftası’nda Anne Sütünün Önemi Hatırlatıldı

ÇEKİLİŞLE HEDİYE DAĞITILDI
Başhekim Yardımcıları Dr. Özgür Kara, Uzm. Dr. Nurşah Keskin ve Uzm. Dr. Kübra İrday ile doktorlar, hemşireler ve idari personelin katıldığı konferansta, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emre Destegül ve Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Doç. Dr. Selvi Gülaşı yaptıkları sunumlarda emzirmenin önemiyle ilgili bilgi verdi. Konferansın ardından, hastanedeki etkinliklere katılan anneler ve kadın personelin katıldığı çekiliş yapıldı. Çekilişte sponsor kuruluşların hediyeleri talihli kadınlara dağıtıldı.

Emzirme Haftası’nda Anne Sütünün Önemi Hatırlatıldı

SAĞLIKÇILAR ANNELERLE BULUŞTU
Adana Şehir Hastanesi’nin poliklinikler girişinde ise Yüreğir Belediyesi işbirliğiyle farklı bir etkinlik düzenlendi. Kurulan stantta bir yandan anneler ve anne adaylarına broşürler dağıtılırken, diğer yandan, bebekli annelerin sütlerini artırması amacıyla geleneksel olarak yapılan kaynar (lohusa şerbeti) ikram edildi. Ellerindeki dövizlerle anne sütünün önemine dikkat çeken doktorlar ve hemşireler, standı ziyaret eden kadınlara bilgilendirme çalışması yaptı.