Yarışmayı birinci tamamlayarak kente dönen 1.5 Adana Elektromobil Takımı’nı Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel Adana'da davul zurnayla karşıladı. Öğrencileriyle halay çekerek şampiyonları kutlayan Prof. Dr. Tuncel, “Bu pırıl pırıl gençlerimizin bilime olan ilgileri, başarıları çok mutluluk ve gurur verici. Desteğimiz artarak devam edecek” dedi.

Çukurova Üniversitesi 1.5 Adana Elektromobil Takımı, bu yıl TEKNOFEST kapsamında Kocaeli'de 18.’si düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışmaları’na yeni tasarladığı 1.5 Adana T8 aracı ile katıldı.

Gelişim ve teknik tasarım raporlarında başarılı bulunan 60’ın üzerinde ekibin katıldığı yarışmaya 1.5 ADANA T8 aracı teknik kontrolleri bütün yerli parçaları ile beraber ilk günde sorunsuz bir şekilde tamamlayarak yarış pistine çıkmaya hak kazandı.

Yarışmaya 34 Üniversite Katıldı

Çukurova Üniversitesi 1.5 Adana Elektromobil Takımı, teknik kontrolleri geçen 34 üniversite takımı arasında yarışmayı birinci sırada tamamladı.  En hızlı olanın değil en verimli olanın baz alınıldığı yarışlarda, Çukurova Üniversitesi 1.5 Adana Elektromobil Takımı 30 turda toplamda 690 Wh enerji harcayarak Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda Şampiyon Oldu.

Şampiyonları Prof. Dr. Tuncel Karşıladı

Derece alarak kente dönen şampiyonlar Çukurova Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ile akademik ve idari personeller tarafından davul zurnayla karşılandı.

Şampiyonlar ve danışman hocalarına çiçek takdim eden Prof. Dr. Tuncel, 1.5 Adana Elektromobil Takımı’nı tebrik etti.

Çukurova Üniversitesi adını ulusal ve uluslararası arenalarda başarıyla temsil eden öğrenci ve akademisyenlerin bilim ve teknoloji çalışmalarının destekçisi olmaya devam edeceklerini vurgulayan Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversite Sanayi İşbirliği Vakfı’nın, başarılı öğrencilere sağlayacağı burs imkânlarıyla da, maddi imkânı olmayan başarılı öğrencilere büyük katkı olacağını söyledi.

Şampiyonlara Ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Takdim Edecek

Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Akıllı da, kendilerine desteklerini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e teşekkür etti. Prof. Dr. Akıllı şunları söyledi, “Birinciliğimizin yanı sıra yerli olarak tasarlanan ve üretilen motor, motor sürücüsü, yerleşik şarj birimi, batarya yönetim sistemi, araç kontrol sistemi, telemetri, izolasyon izleme cihazı, batarya paketlemesi, direksiyon sistemi, kapı mekanizması, fren sistemi ve diğer mekanik alt bileşenlerden dolayı Yerlilik Ödülüne, yıl boyunca yaptığımız teşvik edici çalışmalardan dolayı da Tanıtım ve Yaygınlaştırma Ödülü kazandık. Aracımız 30 Ağustos - 4 Eylül 2022 tarihlerinde TEKNOFEST Karadeniz'de sergilenecek. Şampiyonluk kupamız ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilecek. Bize bugüne kadar destek veren, her yardıma ihtiyacımız olduğunda yanımızda olan Rektörümüz Prof. Dr. Meryem Tuncel hocamız başta olmak üzere, bize inanan sponsorlarımıza ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz.”

Halay Çekerek Başarıyı Kutladılar

Tebrik konuşmaları sonrasında Rektör Prof. Dr. Tuncel ve akademisyenler şampiyon öğrencilerle halay çekerek başarıyı kutladı.  Etkinlik anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.