Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mehmet Şükrü Erdinç, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız Konya, Karaman, Ereğli, Adana, Mersin ve Gaziantep arası hızlı tren projesini 2013 yılı yatırım programına aldı” dedi.

Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Hızlı Tren projesinin detaylarını ve gelinen aşamanın son halini konuşmak üzerine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel (TCDD) Müdürü Süleyman Karaman ile bir araya geldi.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman görüşme sırasında, Türkiye'nin belirli bölgelerinde Yüksek Hızlı Tren, bazı bölgelerde Hızlı Tren ve diğer bölgelerinde ise Konvansiyonel hatlar yaptıklarını ve Yüksek Hızlı Trenlerin 250 km hızla, Hızlı trenlerin ise 200 km hızla gittiğini ifade etti.

Milletvekili Erdinç’e verdiği bilgiler dahilinde, Adana ve çevresinin Liman bölgesi olması sebebi ile bu bölgede yük taşımacılığının önemine binaen hızlı tren hattının yapıldığını, Yüksek hızlı tren hatlarında yük taşımacılığının yapılamadığını belirten Karman, “Bu çerçevede; Konya-Karaman hızlı tren hattının ihalesini yaptık, Karaman-Ulukışla hızlı tren hattının projesini tamamladık yakında ihaleye çıkaracağız. Ulukışla-Adana Hızlı Tren Hattının Proje çalışmalarına başladık etütleri yapılıyor. Adana-Mersin arası Hızlı Tren Hattının ihalesini yaptık. 4 hat olarak yapılacak olan Adana-Mersin hattı için 2013 yılı içerisinde çalışmalara başlayacağız. Adana-Gaziantep Hızlı Tren Hattının ise bir kısmının ihalesini yaptık, kalan kısmının projesi hazırlandı ve yakında ihaleye çıkartacağız” dedi.

Milletvekili Erdinç de, “Başbakanımızın müjdelediği Hızlı tren projesinin hayata geçirilmesi hususunda hassasiyet gösteren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımıza ve TCDD Genel Müdürü’ne tüm Adanalılar adına teşekkür ediyorum” dedi.