Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili Cafer Esendemir, 15 Nisan 1975’te Çoban Yurtçu ve arkadaşları tarafından kurulan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin; aradan geçen 48 yılda çok büyük hizmetlere imza attığını belirterek, gerek koronavirüs sürecini, gerekse deprem felaketleri gibi zor günlerini kenetlenerek aştıklarını söyledi. 

ÇGC’nin 48. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yönetim kurulu adına açıklamalarda bulunan Başkan Esendemir, “Türkiye’de kamu yararına dernekler statüsüne sahip 5 gazeteciler cemiyetinden biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Bunun yanı sıra Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun da kurucuları arasında bulunuyoruz. Yaşadığımız deprem sürecinde sosyal tesislerimizi depremzedelerin ve bürolarında çalışamayacak durumdaki gazetecilerin hizmetine açtık. Ekmeğimizi aşımızı depremzedelerle paylaştık.” dedi.

adana medyası

Yüzyılın afeti olarak anılan Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin ardından bölgeye gittiklerini ve gazetecilerin acılarını paylaştıklarını anlatan Başkan Esendemir, “Çukurova Gazeteciler Cemiyeti bir yandan Adana’daki yaraları sararken, diğer yandan depremden etkilenen illerde de meslektaşlarını da yalnız bırakmamıştır. 1975’te cemiyetimizi kuranlara layık bir davranış gerçekleştirmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü sorunumuzda dayanışmayı, kardeşçe paylaşmayı ve zor günleri kenetlenerek aşmayı başaracağız.” diye konuştu.

Cemiyetin 48. kuruluş yıldönümünde gazeteciliğe dair sorumluluklarının daha da arttığının bilincinde olduklarını dile getiren Esendemir şunları söyledi; “1975’ten bugüne kadar cemiyetimizin başkanlığını üstlenen Erdoğan Varol, Kurtar Çakın, Çetin Yiğenoğlu ve Tamer Ünal’a, kuruluş günümüzden bu yana yönetim kurullarında görev alan arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Onlardan aldığımız bayrağı daha yukarılara taşımak için her zamankinden daha çok çalıştığımızı vurgulamak istiyoruz. Aydınlık yarınlar emeği ve alın teriyle çalışan gazetecilerin olacaktır. 48. kuruluş yıldönümümüz kutlu olsun.”