Çukurova Sanat Girişimi'nin eşgüdümünde, proje destekçiliğini Koza A.Ş., Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın yaptığı etkinlik, Türkiye Yazarlar Sendikası ile Arap Edebiyatçılar ve Yazarlar Birliği'nin katılımıyla Türkiye ve Suriye'de eş zamanlı olarak 13 merkezde düzenlenecek. Etkinliklere 17'si yabancı 112 yazar, şair, ressam, müzisyen, fotoğrafçı ve akademisyen katılacak. Geçen yıl 'Emek ve Aydınlanma İçin...' temasının işlendiği sanat günlerinde bu yıl müzikten resme, fotoğraftan sinemaya, edebiyata sanatın hemen her dalından 116 etkinlikte 'Dilim Zenginliğimdir' teması vurgulanacak.


Etkinlikler 6 Nisan Salı günü Suriye'nin Lazkiye kentinde yapılacak törenle başlayacak. Açılışta konuşmaların ardından sanatçı Sezgin Suna 'Anadolu'dan Ezgiler' adlı konserini verecek. Burhan Hüseyin'in Sanat Günleri'ne özel bestelediği 'Çukurova Güneşi' adlı eser de açılıştan itibaren kapanışa değin seslendirilecek. Silifke'den Gaziantep'e, Harbiye'ye 5 gün boyunca sanatın dolu dolu yaşanacağı Sanat Günleri'nin Mersin'deki kapanışı da bir konserle gerçekleştirilecek. Bir anlamda Suriye ile Türkiye arasında bir tür sanat köprüsü oluşturan etkinliklerin kapanışında Lazkiyeli bir müzik grubu Mersin'de 'Arap Dünyasından Ezgiler' konulu konser verecek.

Adana, Kozan, Ceyhan, Mersin, Silifke, Tarsus, Taşuçu, Osmaniye, Antakya, İskenderun, Harbiye, Gaziantep ve Lazkiye'deki Sanat Günleri'ne Altın Koza A.Ş., Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte çok sayıda dernek, meslek odası ve sivil toplum örgütünün desek veriyor. Bu yıl resim, fotoğraf, karikatür sergileri, konserler, söyleşiler ve panellerin yanı sıra dünya sinemalarından özgün filmlerin de izlenebileceği 4. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'ne Tunus'tan Cemile Almaciri, Necwa El Menestiri, Suriye'den Dr. Ali Akle Orsan, Dr. Faruk Slim, Dr. Mehmet Arif Kassum, Lazkiyeli Müzik Grubu, Prof. Dr. Nadya Host, Nazmiye Ekrad, Meryem Haybek, Rania Host, Irak'tan Hamid Said, Lübnan'dan Hamza Bihsavi, Semir Ahmet, Filistin'den Meryem El Sayfi, Ürdün'den İntisar Abbas, Muhlid Bereket, Yunus Ömeri katılıyor. Etkinliklere ayrıca Zeynep Oral, Sedat Sever, Haydar Ergülen, Haluk Çetin'in de aralarında bulunduğu 97 Türk yazar, şair, ressam, müzisyen, fotoğrafçı ve akademisyen de katılacak..