AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'nın da katılımıyla gerçekleşen Cumhur İttifakı Çukurova Belediye Başkan Adayı Firdevs Cingözler proje tanıtım toplantısında Cumhur İttifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir,  AK Parti ve  MHP Adana İl Başkanları, ilçe belediye başkan adayları da hazır bulundu.  

Cingözler, Sorunların hepsine hâkimiz ve çözüm için de somut projelerle geliyoruz.

Uzun yıllardır siyasetin içinde yer alan biri olarak Çukurova’nın sorunlarını iyi bildiğini, Çukurova’nın Altyapı, toplu ulaşım, bozuk yollarla, Semt pazarlarımızda sıkıntılarının olduğunu vurguladı.  Cingözler, Gençlerin, çocukların rahatlıkla sosyalleşebileceği alanlarımız bulunmadığını, Kadınlarımızın, yaşlılarımızın kent yaşamına dair taleplerinin olduğunu belirtti.  Çukurovalı hemşerilerimizin sıkıntılarının çözümüne yönelik nokta projeleri hayata geçireceklerini belirtti.

 Çözüm üreten, geleceği inşa eden, sağlık ve sosyal belediyecilik odaklı, halkımızın hayatını kolaylaştıran ve değer katan projeler üretmek için bütün bilgi birikimimizi ortaya koyduklarını belirten Cingözler; “Halkımızın alt yapı ve üst yapı sorunu olmayan, sosyal donatı alanları ile huzur ve güven ortamı tesis edilmiş, daha yaşanabilir bir Çukurova hayaliyle yola çıktık. Hedefimiz, şehrimizde bugüne kadar görmezden gelinen sorunları çözerek halkın yüzünü güldüren belediyecilik örneği sergilemek. Bu hedef doğrultusunda Çukurova ilçemiz için projelerimizi belirlerken kentlilik bilinciyle temel ihtiyaçları dikkate aldık.” İfadelerini kullandı.

Firdevs Cingözler'den Çukurova İçin Çözüm Odaklı Projeler

Şeffaflık ve Hesap verebilirlik olmazsa olmazımızdır.

Belediye yönetimlerinin temelinde şeffaflık ve hesap verebilirliğinin olduğunu ve bu anlayışın olmazsa olmazı olduğunu ifade ederek “ilçemizin belirli yerlerine kuracağımız dev ekranlardan bizi ve hizmetlerimizi gün gün takip edebileceksiniz. Bir anlamda bizi denetleyecek ve bugün burada verdiğimiz sözleri tuttuğumuzu göreceksiniz. Yeri geldiğinde hesap sorabileceksiniz” dedi.

Kadınlarımızın, Gençlerimizin, Engelli ve Yaşlılarımızın Sosyal hayata katılımını önemsemekteyiz.

 Ayrıca, gençlerin ve çocukların sosyalleşebilecekleri alanlardan yoksun olduğunu belirtti ve “kadınların ve yaşlıların da kent yaşamıyla ilgili taleplerine yönelik projelerle, kadınların Gençlerin, engelli ve yaşlı hemşerilerimizin sosyal hayata katılımını hedeflemekteyiz” dedi.

Ciddi bir ekiple, Çukurova için gece gündüz demeden ürettiğimiz ihtiyaca yönelik projeleri hayata geçirmek üzere hazırız.

Cingözlerin Çukurova İlçesi için hazırladığı projeleri:

Çukurova’ya Atatürk Kent Meydanı

Çukurovalı hemşerilerimizin sosyalleşmesi açısından Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Kocaispir ile birlikte 7/24 güvenlikli çeşitli etkinliklerin, milli bayramlar gibi özel törenlerin gerçekleştirileceği, mitinglerin yapılabileceği, halkın buluşma noktası olacak Atatürk Kent Meydanı Projemiz İlçemizin İlk kent Meydanı olma özelliğini taşıyacaktır.”

Firdevs Cingözler'den Çukurova İçin Çözüm Odaklı Projeler

Teknoloji Ve İnovasyon Merkezi

 “Çukurova’nın geleceğine ışık tutacak önemli projelerden birini daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Teknoloji ve İnovasyon Merkezimizle Çukurova’yı bölgenin teknoloji ve inovasyon merkezi haline getireceğiz. Teknoloji günümüz dünyasında hızla gelişen ve değişen bir alan haline geldi. Bizler, Çukurova Belediyesi olarak, bu değişime ayak uydurmak ve hatta öncülük etmek için buradayız. Merkezimiz bu amaçla kurulmuş bir platform olacak. Bu merkez, gençlerimizi, girişimcilerimizi ve teknoloji meraklılarını bir araya getirecek. Burada, yeni fikirlerin yeşerdiği bir ortam olacak.  Yenilikçi projeler desteklenecek ve başarılı fikirlerin hayata geçirilmesi için gereken her türlü desteği vereceğiz.”

İklimlendirilmiş Semt Pazarları

“Halkımızın pazar alanlarıyla ilgili ciddi şikâyetleri var. Bu şikâyetler doğrultusunda geliştirdiğimiz projelerimizin iki yönü var. Birincisi, pazar alanlarının çevresinde araç park sorunu ve dolayısıyla pazara yaya giriş-çıkışlarında yaşanan kazalar ve yaralanmalar. İlçemizde 65 yaş üstü nüfus yoğunlukta, toplam 61 bin emekli yurttaşımız yaşıyor. Onların yaya trafiğinde can güvenliğini korumak için pazar çevresindeki araç trafiğini düzenleyerek ve otopark sorununu çözerek trafik güvenliğini sağlayacağız.” “

“İkincisi ise pazarın iç konforuyla ilgili. 65 yaş üstü hemşerilerimizin özellikle yaz aylarında aşırı sıcaklarda rahat alışveriş yapabilmesi için iklimlendirme sistemleri kuracağız. Yazın serin, kışın nispeten sıcak ortam yaratacağız. Bu konuda pazarcı esnafımızın görüş ve önerilerini de dikkate alacağız.”

Göl Kenarı Güzelleşecek:

Büyükşehir; 450 Personel, 100 Araç ile Haşereyle Mücadele Ediyor Büyükşehir; 450 Personel, 100 Araç ile Haşereyle Mücadele Ediyor

Büyükşehir Belediyesi ve İlgili kurumlar iş birliği yaparak ilçemizde yeşil alanları artırırken mevcudu da koruyarak geliştirmeyi, güzelleştirmeyi hedefliyoruz. Örneğin göl kenarında yeşil alanları azaltmadan otopark ve sosyal donatı alanları, yürüyüş yolları yaparak halkımızın sadece sandalyesi ile gidip gününü keyifle geçirmesine olanak sağlayacak bir projemiz var. Göl kenarını cazibe merkezi hâline getirirken, doğayı da koruyacağız.”

İstihdam Merkezi

            “Gençleri önemsiyoruz. Onlar bizim yarınlarımız. Hayatlarının en verimli çağında ekonomik üretime dâhil olup hem gelecek planlarını gerçekleştirme olanağı elde etmelerini hem de ekonomik kalkınmaya katkı sağlamalarını istiyoruz. Bu amaçla ÇİMER olarak adlandırdığımız Çukurova İstihdam merkezini kurarak halkımıza kendileri adına iş arama ve işe yerleştirme hizmeti sunacağız”

 

Diğer proje başlıkları:

Bilim ve Araştırma Kütüphanesi

Anne ve Çocuk Tabiat Atölyesi

Okuma Salonları

Parklarda Ücretsiz İnternet Hizmeti

Kadın Girişimcilik Merkezi

Sosyal Market Hizmeti

Engelli Erişim Noktaları

Çevreci Belediye:

Temiz Çukurova:

Spor Alanları, Grafiti ve Kaykay Park

Küçük Dostlarımız İçin Tedavi Merkezi Kuracağız

Trafik ve Drone Eğitimi

Ücretsiz Kanser Taraması

Mobil Ağız Ve Diş Sağlığı Taraması

Amfi Tiyatro

Açık Hava Sineması

Yeni Nesil Konteyner Çarşı