Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalürji Mühendisliği Bölümü mezunu olan Abdullah Çalışkan Etibank Genel Müdür Müşavirliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı, TBMM XXII. Dönem Adana Milletvekilliği, XXII. Dönem Başkanlık Divanı İdare Amirliği yaptı.

Adana'da önemli izler bırakan Abdullah Çalışkan AK Parti de Milletvekilliğinin yanı sıra MHP tarafından Seyhan Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. MHP'nin mevcut oyunun çok üstünde oy alan Abdullah Çalışkan Özellikle farklı kesimlerin oyunu almasıyla dikkat çekmişti.

AK PARTİ, KAZANMA STRATEJİSİ İZLİYOR

AK Parti ise Adana'da Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmak adına stratejik davranma kararı aldı. 22. Dönem AK Parti Adana Milletvekili olması nedeniyle AK Partililerce saygı duyulan ve sevilen, MHP'nin Seyhan Belediye Başkan Adayı olarak da rekor oy alan Abdullah Çalışkan'ın Cumhur İttifakının oyunu firesiz alabileceği öngörülüyor. Abdullah Çalışkan ismi "Cumhur ittifakı seçmeninin yanı sıra farklı kesimlerden de oy alabilecek aday" olarak değerlendiriliyor.

AK Parti de yerel seçimde  "Cumhur ittifakının oyunu firesiz alan Başkanlığı Kazanır" düşüncesi hakim. MHP Adayı Hüseyin Sözlü, seçimde iyi performans göstermesine karşın AK Partililerin oyunu alma konusunda sıkıntı yaşayınca seçimi kaybetmişti. 

AK Parti ve MHP seçmeni ile geniş kitlelerin oyunu alabilecek Abdullah Çalışkan'ın önümüzdeki günlerde Cumhur ittifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması bekleniyor.