YORUM-HABER  Murat Berhun

Başkan Akif Kemal Akay'ın "Sağ Kolu" İle "Sol Kolu"nun etkisiyle yapıldığı tahmin edilen görev değişimlerin "Seçim Hamlesi" olduğu tahmin ediliyor.

Atamalar Şöyle:

Yaptığı başarılı çalışmalar ile dikkat çeken Zabıta Müdürü Hasan Ali Halavut daha pasif bir görev olan Muhtarlık İşleri Müdürlüğüne atanırken yerine Veysel Demirtaş atandı. Sema Turan Yapıcı ise Kadın ve Aile Müdürlüğüne atandı. 

Bu Atamalar Ne Anlama Geliyor?

Bu atamalarla Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay seçim için safını netleştirmeye başladı. Başkan Akay'ın "Sağ Kolu" ve "Sol Kolu"nun etkisiyle yapıldığı tahmin edilen atamalarla Başkan Akay'ın yeniden aday olabilmesi için manevra yapılmaya çalışılıyor. Hesap; İYİ Partilerin gönlünü hoş tutmak ve Akif Kemal Akay'ın yakınlığını da kullanarak Yeşil Sol partinin yerel seçimde desteğini alabilmek. Adeta "Yeşil Sol partinin CHP'deki Adayı olarak Akif Kemal Akay'ı göstermek" Böylece CHP üst yönetimi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile arası açık olan Akif Kemal Akay'ı Yeşil Sol Partinin Yerel Yönetimler seçimindeki "Adana'daki destek şartı" yapabilmek.

Bu atamalar bu düşünceye hizmet etmesi için yapıldığı düşünülüyor. Bakalım bu ve benzer manevralar Başkan Akay'ı yeniden aday yapmada başarıya ulaşabilecek mi?