10 Ocak Gazeteciler Dayanışma Günü nedeniyle, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin (ÇGC) düzenlediği etkinlikler sonrası, ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’ne ziyaretler devam etti. Basın çalışanlarına bir çok haklar kazandıran 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinin ardından önceki yıllarda BAYRAM olarak kutlanan 10 Ocak Gazeteciler Bayramı, gerek ekonomik kriz ve gerekse de basın çalışanlarının yaşadığı hak kayıpları ile basına yönelik baskıların artmasıyla birlikte artık 10 Ocak’ların, Gazeteciler Dayanışma ve Mücadele Günü olarak kutlandığını söyleyen ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, “Karın tokluğuna çalışanın BAYRAMI olmaz” dedi.

"Gazeteciler Günü"nde ÇGC’ye Ziyaretçi Akını!

ÇGC tarafından organize edilen etkinliklerin ardından ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’ne geçen gazetecilere burada çeşitli ikramlarda bulunuldu.

ZİYARETLER

Gelecek Partisi İl Başkanı Ebubekir Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan bir heyet ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’ne gelerek; basınla dayanışma içerisinde olduklarını ifade ettiler.

Resmi kurumların basına ilan-abone ve reklam vermelerine kısıtlama getiren Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi nedeniyle Anadolu’da bir çok yerel gazetenin kapısına kilit vurduğu, yüzlerce gazetecinin işsiz kaldığı, gazetecilerin çalışma koşullarının her geçen gün zorlaştığının dile getirildiği ziyarette, basının toplumsal hayatımızdaki yeri de ele alındı."Gazeteciler Günü"nde ÇGC’ye Ziyaretçi Akını!

DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar ve beraberindeki şube yöneticileri de 10 Ocak’ta bizi yalnız bırakmadı. ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nin Seyhan Nehri’nin kıyısında, çok güzel bir lokasyona sahip olduğunu ifade eden Çintımar; sportif faaliyetler açısından da tesislerin bölgemize faydalı olacak aktivitelere ev sahipliği yapabileceğine dikkat çekti. Çintımar; gazetecilerin sosyal yaşamda çok önemli bir yere sahip olduğunu, yapılan faaliyetlerin halka yansıtılmasında büyük yararları bulunduğunu belirterek; basının imkanlarının önümüzdeki yıllarda daha da gelişerek; 10 Ocak’ları bayram olarak kutlayacaklarına inandığını ifade etti.

Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar’a, Başkan Cafer Esendemir tarafından doğum günü sürprizi yapıldı. Çintımar da Başkan Esendemir’e günün anısına tablo hediye etti.

ÇALIŞKAN’DAN ZİYARET

ASKON Yönetim Kurulu Başkanı Recep Çalışkan; objektif ve tarafsız olarak yayın yapan, halkı bilgilendiren, kamuoyunu aydınlatan, meslek etiğine bağlı olan basın emekçilerinin aynı zamanda kamusal bir görev yaptıklarını söyledi.

Beraberinde Yönetim Kurulu Üyesi Abdulvahap Bilge ve Bekir Aydemir ile birlikte ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’ne gelen Çalışkan; meslektaş olarak, basının sorunlarını çok iyi bildiğini belirterek; “Gazetecilik, toplumun bilgiye erişebilmesi için her türlü zor koşulda çalışmalarını sürdüren önemli meslek gruplarımızdan bir tanesidir. Gazetecilerimizin önemi toplumun doğru ve tarafsız bilgiye ulaşabilmesi açısından çok büyüktür.

"Gazeteciler Günü"nde ÇGC’ye Ziyaretçi Akını!

Gazetecilerimiz bu önemli mesleklerini icra ederken kimi zaman canları pahasına toplumu bilgilendirme amacıyla canlarını tehlikeye atacak zor koşullarda çalışmaktadır. Bu nedenle, gazetecilerimizin gösterdikleri emek ve çalışmalarının takdir edilmesi önemlidir.

Teknolojinin kullanım alanının genişlemesi, gazetecilik, internet haberciliği, televizyon ve radyo yayıncılığının geçmiş yıllara göre daha da yaygınlaşması ile birlikte basın çalışanlarımızın yaptığı paylaşımlar, kamuoyunda kısa sürede karşılık bulmaktadır. Bu nedenle gazetecilerimiz haberlerini yaparken, Kul Hakkı’nı gözeterek hassasiyetle haber yazmalı ve muhataplar ile haberi yazmadan önce mutlaka görüşmelidir.

Gazetecilerimizin ekonomik koşullarının iyileştirilmesi, emeklerinin karşılığını eksiksiz alabilmeleri sağlanmalıdır. Ülkemizde ve dünyada gazetecilik görevini her türlü zorlu koşulda yerine getiren tüm basın çalışanlarımızın hak ettikleri şartlara kavuşmalarını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.