Mustafa Tunç “23 Nisan, Milletimizin Egemenliğini İlan Ettiği Tarihtir” Mustafa Tunç “23 Nisan, Milletimizin Egemenliğini İlan Ettiği Tarihtir”

TÜİK ile ENAG arasında yüzde 50'ye yakın bir oranda fark olduğunu ifade eden Karış:" İktidar her ne kadar saklamaya çalışsa da gerçek veriler kendini çarşıda, pazarda gösteriyor"dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre yıllık enflasyon 2023’te yüzde 64,77 oldu. Aylık artışsa yüzde yüzde 2,93 oldu. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) 12 aylık enflasyonu yüzde 127,21 olarak açıklamıştı. ENAG’a göre enflasyon aralıkta aylık yüzde 4,12 arttı. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Karış, TÜİK'in iktidarın bir kurumu olduğunun alenen ortada olduğunu belirterek:" TÜİK devletine, milletine değil iktidara çalışan bir kurum haline geldi. Asgarî ücretliye, emekliye, memura zam yapmamak için TÜİK verileriyle oynuyorlar. Fakat biz gerçek enflasyonu artık sahte verilerden değil halktan öğreniyoruz. Gerçek enflasyon çarşıda, pazarda. Evine ekmek götürmeyen, hayatına son veren, çocuğunu okutamayan vatandaşlar gerçek enflasyon verisi. Bu devran elbet böyle sürüp gitmeyecek. Elbet halkımızı, ülkemizi bu hale getiren, vatandaşın duygularıyla oynayan sizler hesap vereceksiniz"dedi.