Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler Türkiye’yi yasa boğarken Kahramanmaraş’ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Adana, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman ve Osmaniye’de on binlerce can kaybı ve büyük yıkıma neden oldu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu Adana'daydı
Depremin meydana geldiği pazartesi sabahı partisinin bünyesinde bir krizi masası oluşturarak afet bölgesindeki gelişmeleri yakından takip eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu aynı zamanda parti genel merkezini afet koordinasyon merkezine dönüştürerek yardımların toplanması, dağıtılması ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması talimatı verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu Adana'daydı

Felaketin üzerinden 72 saat geçtikten sonra deprem bölgesine giden Gelecek Partisi liderine eşi Sare Davutoğlu ile genel başkan yardımcıları ve parti yöneticileri de eşlik etti.

Ziyaretler kapsamında Adana’ya gelen Genel Başkan Davutoğlu, Adana’da İl Başkanı Ebubekir Yıldırım, ilçe başkanları ile teşkilat üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu Adana'daydı
Bir süre enkazların bulunduğu semtlerde vatandaşlarla sohbet eden Davutoğlu, AFAD yetkililerine yürüttükleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederek çalışmalar hakkında bildi aldı.
Acılı halkın “hesap sorun” feryadına karşılık veren Davutoğlu, yaşanan her hukuksuzluğun er yada geç sorulacağını ve konunun takipçisi olacaklarını belirtti.