Adana Büyükşehir Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği ve Uluslararası Demokratik Enstitüsü (NDI Türkiye) ortaklığında düzenlenen “Gençliğin Yüzleri Adana Gençlik Stratejisi Atölyesi”nde Adana Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik planlama ve politika önerileri tartışıldı.

Genç gönüllüler, sivil aktörler ve belediye temsilcilerinin katılımıyla Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen atölye çalışmasında, “Nasıl Bir Adana” teması işlendi.

Etkinlik, Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Ayten Dolançay’ın stratejik plan sürecini anlatmasıyla başladı.

VARSIL, GÜVENLİ VE KEYİFLİ ADANA TEMASI

Atölye çalışmasında, varsıl, güvenli ve keyifli bir Adana hayalinden yola çıkılarak; kurumsallaşmış işleyiş, birimler arası doğru koordinasyon, donanımlı personel, gelişmiş mali ve bilgi yönetim sistemine sahip, güçlü Adana tezahürü ortaya konuldu.

İNSAN ONURUNA YAKIŞIR YAŞAM BİÇİMİ

Dr. Tatar. “Jeoçeşitlilik, Toplum İçin Hayati Öneme Sahip” Dr. Tatar. “Jeoçeşitlilik, Toplum İçin Hayati Öneme Sahip”

İnsan onuruna yakışır bir yaşam biçiminin üzerinde durulduğu atölye çalışmasında, halkın, temel ihtiyaçlarını rahatlıkla giderdiği, insanların sağlığa, eğitim hizmetlerine ve bilgiye kolay erişebildiği, belediye hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanacağı bir tablo üzerine konuşuldu. Gençlerin ilgiyle katılım sağladığı atölyede, idari ve toplumsal olarak yokluğu, yoksulluğu ve yoksunluğu azalmış, varsıllaşmış bir Adana hedefi ortaya konuldu.

GENÇLERİN TALEPLERİ DİNLENDİ

Atölyenin devamında, “Gençliğin Politika Önerileri” başlıklı sunum gerçekleştirildi. Sunumda gençler, stratejik planlama süreci için belediye temsilcilerinden neler talep ettiğini aktardı.

Sunum gerçekleştirildikten sonra katılımcılar politika önerileri sayısına göre gruplara ayrılarak, her gruptan bir belediye temsilcisi “Gençliğin Yüzleri – Yerel Gençlik Stratejisi Atölye Çalışması” düzenledi.

“Gençliğin Yüzleri Adana Gençlik Stratejisi Atölyesi” kapsamında gençlerin politika önerileri 3 başlık altında sunuldu. Bunlar;

Genç Kadınlar için Kent İçi Ulaşım Güvenliği, Sosyal ve Kültürel İmkanların Çoğaltılması ve Erişilebilir Olması , Yerel Hizmetlerde Eşitsizlik ve Genç Kadınların Karşılaştığı Ayrımcılık şeklinde ifade edildi.

Editör: Murat BERHUN