Ortalığı karıştırarak şaibe yaratmayı uman sözde bir gazeteci Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’a köşesinden Bilboardlara verilen reklamların ve evlere gönderilen mektupların kaynağını sormuştu. Durak’ın şahsi Muhasebecisi Veli Üzüm Bilboardlara ve mektuplara yapılan harcamanın belediye kasasından değil Durak’ın şahsi şirketinden yapıldığını belgeleriyle kanıtlayarak faturaları ve sözleşmeleri gazetemize ulaştırdı.

 DURAK’IN KENDİSİ ÖDEMİŞ

Evlere gönderilen mektuplar Ulusoy Matbaacılık tarafından yaptırılmış ve 9.000 TL tutan baskı bedeli söz konusu firmaya nakit olarak belediyeden değil Durak tarafından ödenmiş. Diğer yandan Karma Açıkhava Reklamcılık Ticaret Anonim Şirketi’de Aytaç Durak ile bire bir sözleşme yapmak suretiyle Bilboardlarını kiraya vermiş ve 37.000 TL kira bedelini de yine Aytaç Durak’tan fatura karşılığı nakit olarak tahsil etmiş.

 ÖDEME TARİHLERİ ESKİ

Adana Büyükşehir belediye Başkanı Aytaç Durak yaptığı reklam harcamalarını belediyeden değil kendi cebinden ödediğini belgeleriyle ispatlayarak kendisine yönelik ithamında doğru olmadığını ortaya çıkarmış oldu. Diğer yandan gazetemize gönderilen faturalar ile kira sözleşmelerinin ve firmalara yapılan ödemelerin söz konusu yazıdan üç gün önce yapılmış olması da Durak’ın haklılığını gözler önüne sermeye yetti.