Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Örgütü’nce 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında “Söylev’den aktararak Atatürk’ü Anma” başlıklı sunum gerçekleştirildi. Son olarak ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan Dila isimli dizide Kahya Cahip rolüyle tanıdığımız usta tiyatrocu Ali Düşenkalkar ile Füsun Kostak’ın slayt gösterisi eşliğinde yaptıkları sunum, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nu dolduran 400 izleyicinin adeta nefesini kesti.

Meriç Velidedeoğlu’nun hazırladığı, ünlü tiyatro oyuncuları Ali Düşenkalkar ve Füsun Kostak’ın sunduğu “Söylev’den aktararak Atatürk’ü Anma” etkinliğinin açılışında söz alan CHP İl Başkanı Orhan Sümer, Büyük Önder Atatürk’ü saygı, şükran ve minnetle andıklarını belirterek, “Atatürk’ün devrimleri yolumuzu aydınlatmayı sürdürecektir.
Hayattan ayrılışının 74. yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri çok daha önem kazanmıştır. Büyük Önder’in kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkmak her şeyden önemli hale gelmiştir” dedi.

İNSANLIĞIN YETİŞTİRDİĞİ EN BÜYÜK KİŞİLİKLER ARASINDA
Atatürk'ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde, Büyük Önder’in Cumhuriyet’i emanet ettiği halka düşen görevin; Atatürk'ün ve eseri Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımak olduğunu kaydeden Sümer sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk ulusu, kendisine aydınlık yarınların kapılarını açan Atatürk’e bağlılığını ve sevgisini geçmişte olduğu gibi bugün de gösterecektir. Atatürk; başarıları, eserleri ve geleceğe dönük yüksek öngörüleriyle Türk Ulusu’nun yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiştir. Böylece insanlığın yetiştirdiği büyük kişilikler arasındaki unutulmaz yerini almıştır.
Atatürk'ün ‘Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu yeterlidir’ sözü tüm yurttaşlara anlamlı bir mesajdır. O'nu ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıldönümünde hepimize düşen en büyük görev; Atatürk'ü ve en büyük eseri Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Aramızdan ayrılışının74.yılında,Türk Ulusu’nun gönlünde ölümsüzleşen Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygı, şükran ve minnetle anıyoruz.”

Orhan Sümer’in açılış konuşmasının ardından sahne alan Ali Düşenkalkar ve Füsun Kostak, milli mücadeleyi ve sonrasında yaşananları, Söylev’den alıntılar yaparak aktardı. Görsel sunum eşliğinde yapılan seslendirme, salonu dolduran yaklaşık 400 izleyiciyi derinden etkiledi.