Depremde evleri ve işyerleri yıkılan Hatay esnafının ulaşım ve konaklama ihtiyaçlarını karşılayan Seyhan Belediyesi, misafir ettiği esnafının ürünlerini tanıtıp, satabilmesi için Seyhan Sanat Meydanı’nda stantlar kurdu. Üç gün boyunca Hatay’ın yöresel lezzetlerinin yanı sıra, el emeği göz nuru ürünlerini Adanalılara sunan Hatay esnafı, depremin neden olduğu olumsuz duygulardan da bir süreliğine uzaklaşma olanağı buldu. Stantları ziyaret eden Adanalılar, satın aldıkları ürünlerle depremzedelere destek olurken, esnaf kurtarabildikleri ürünleri satabilmenin mutluluğunu da yaşadı.

Seyhan Belediyesi, ekonomik faaliyetlerin neredeyse tamamen bittiği Hatay’daki esnafa destek amacıyla “Hatay’dan Seyhan’a Dayanışma Günleri” düzenledi.

ZORLUKLARI DAYANIŞMAYLA AŞACAĞIZ

Stantlardaki esnafı ziyaret edip hayırlı işler dileyen Başkan Akif Kemal Akay, “Depremzede yurttaşlarımızın acılarını paylaşıyor, yaralarımızı birlikte sarıyor, hayata birlikte tutunuyoruz. Onların acısı bizlerin de acısı. Bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Hatay esnafının yaşadığı sıkıntıları bir nebze de olsa aşabilmelerine yardımcı olabilmek için dayanışma günlerini düzenledik. Kurduğumuz gönül birliğini sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

ESNAFIMIZ YAVAŞ YAVAŞ AYAĞI KALKIYOR

Başkan Akay’a ve Seyhan Belediyesi’ne esnafa verdiği destekten dolayı teşekkür eden Antakya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Teksöz de, “Hatay çok zor bir süreçten geçti. Çok acılarımız var, çok can kaybımız var. Esnafımız da çok sıkıntılı. Burada gördüğünüz gibi yerel ürünlerini satan esnafımız yavaş yavaş ayağa kalkıyor. Satışlarımızı yapmaya başlıyoruz” diye konuştu.

Seyhan Belediyesi, ekonomik faaliyetlerin neredeyse tamamen bittiği Hatay’daki esnafa destek amacıyla “Hatay’dan Seyhan’a Dayanışma Günleri” düzenledi.

BİR NEBZE DE OLSA DEPREM ORTAMINDAN UZAKLAŞIYORLAR

Bu tür dayanışma etkinliklerinin esnaf için çok önemli olduğunu vurgulayan Teksöz, şunları kaydetti: “Şu an esnafımızın elinde ürünler var. Daha önce internet üzerinden satış yapan esnafımız bir nebze de olsa yapabiliyor ama sadece işyerinden satış yapan esnafımız yok olmak üzere. İşte bu tür etkinliklerle onların ellerinde nar ekşisi, zeytinyağı, sürke dediğimiz baharatlı çökelekler olsun, baharatlar olsun ürünleri hala mevcut. Biz bunları bu tür yerlerde satış yaparak nakde dönüştürüyoruz. Hem de bir nebze de olsa o deprem ortamından uzaklaşıyorlar. Zor bir süreç, ama böyle belediye başkanlarımızın, iyi niyetli insanlarımızın yardımlarıyla bunları atlatacağız.”