Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Eğitimci Hüseyin Orhan, “Ülkemizin ve Seyhan’ımızın içinde bulunduğu derin yoksulluk nedeniyle yaşadıkları sorunların bilincindeyiz. Seyhan ve Adana Büyükşehir belediyeler bünyesinde edindiğim tecrübelerle bu sorunların çözümüyle ilgili yapacağım çalışmaları yıllardır yan yana durduğum odalar sendikalar, meslek kuruluşları ve derneklerle yaptığımız çalışmalar sonucunda oluşturduğumuz projelerle mutlu bir Seyhan yaratacağımıza eminim. Seyhanlıların ortak aklıyla hareket edeceğiz” dedi.

NEDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Orhan, şunları söyledi. “Neden Belediye Başkanlığına Adayım. Ailem; sosyoekonomik nedenlerle Adana Seyhan’a göç eden yüz binlerce aileden biridir. Kendi kentlerinde iş, aş ve barınma zorluğu yaşamış, Anadolu halkına kucak açan ve kendi kültürüyle gelen halkın kültürünü harmanlamayı başarmış nadir ilçelerden biridir. Seyhan’ımız bu nedenle rengârenk bir kültüre mozaiktir. Ben de bu mozaiğin bir parçasıyım. İl, orta, lise, üniversite ve iş yaşamımın geçtiği Seyhan’ın hangi sorunları yaşadığını Seyhan’da kiracı bir ailenin çocuğu olarak yaşadığım 8 ayrı mahalledeki edindiğim yaşam tecrübemle bilmekteyim. Seyhan’ımızın eğitim kültür sanat altyapı ve çarpık kentleşme sorunlarına tepeden bakan biri değil de o sorunların yumağındaki biri olarak yaşanmışları bilmekteyim.”

Başkan Yusuf Kanlı'dan Birlik, Beraberlik Mesajı! Başkan Yusuf Kanlı'dan Birlik, Beraberlik Mesajı!

"ORTAK AKIL İLE HAREKET EDECEĞİM"
Orhan açıklamasının devamında şunları söyledi: “Bu nedenle sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarında yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar bizlerin referansıdır. Ülkemizin ve Seyhan’ımızın içinde bulunduğu derin yoksulluk nedeniyle yaşadıkları sorunların bilincindeyiz. Bu yüzden Seyhan’ın her bölgesinde eğitimde fırsat eşitsizliğini gidermek ve gençlerimizin ve çocuklarımızın eğitim kültür sanat ve spor alanlarında kendilerini geliştirecek merkezlerin açılacağını vurguladı. Kendisinin de içinden geldiği Seyhan’ın sosyo-ekonomik olarak alt seviyede bulunan mahallelerinde bu merkezlerin özellikle uyuşturucu ile mücadelede etkin rol alacağını kaydetti. Farklı mahallelerdeki tekno kütüphaneler ve sanat merkezleri açılacağını sözlerine ekledi. Seyhanlılar hiç merak etmesin arttıracağımız güvenlik önlemleri sayesinde çocukların ve gençlerin uyuşturucu batağı haline getirilen alanları güvenli hale getireceğiz dedi. Mutlu ve yaşanılabilir bir Seyhan’ı inşa etmek için TMMOB ‘a bağlı odalar, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve Seyhanlıların ortak aklı ile beraberce hareket edeceğiz.”

Editör: Murat BERHUN