Su abonelerine 2 ay süreyle yüzde 50 indirim

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi bugün yaptığı toplantıda iki önemli kararı oy birliğiyle kabul etti. Meclis’te sağlanan uyum kapsamında İdarece verilen teklifte, deprem nedeniyle su abonelerine yönelik indirim yapılması oylandı. Bu yılın Şubat ve Mart aylarını kapsayan iki aylık dönemde kullanılan suyun yüzde 50 indirimli olarak faturalandırılması MHP ve Ak Parti’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’na mensup belediye meclis üyelerinin tamamının desteğiyle ve Meclis’in oy birliğiyle kabul edildi.

mehmet-ay-yusuf-kanli-cumhur-ittifaki-2

Yolcu taşıyan esnafa 14 ay destek…

Diğer taraftan, dezavantajlı bölgelerde toplu yolcu taşıma hizmeti veren esnafa da yine Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin desteğiyle ve Meclisin oy birliğiyle karar alındı. Geride kalan pandemi sürecinde ve yaşanan depremler nedeniyle meydana gelen olumsuz şartlardan dolayı ulaşım hizmetlerinin aksamaması, esnafın da daha fazla mağdur olmaması için alınan kararda Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Aladağ, Pozantı, Karataş, Tuzla, Solaklı, Doğankent, Şıhmurat yerleşim bölgelerinde hizmet veren toplu yolcu taşıma araç sahiplerine gelir desteği verilecek. Aylık 2 bin lira olarak belirlenen gelir desteği ödemeleri Kasım 2022-Aralık 2023 dönemi arasını kapsayacak.

Yusuf Kanlı ve Mehmet Ay’dan ortak mesaj…

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay ve MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, yaptıkları ortak açıklamada, tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da Cumhur İttifakı olarak ülkeye ve millete hizmet yolunda asla mazeret üretmediklerini, muhalefete mensup yerel yönetimlerde ise vatandaşın yararına olacak her işte asla engel olmayıp aksine destek verdiklerini ifade ettiler.

Adana’da Cumhur İttifakı’na mensup belediye meclis üyelerinin geride kalan dört yıllık dönemde daima yüksek sorumluluk duygusuyla hareket ettiklerini belirten Mehmet Ay ve Yusuf Kanlı, ”Her zaman ifade ettiğimiz gibi söz konusu Türkiye ise gerisi teferruattır; söz konusu Adana ise gerisi teferruattır. Önemli olan ülkemize, milletimize, vatandaşlarımıza hizmettir.” mesajı verdiler.

Adana Haberleri, Adana Haberlerine Yorum

Su İndirimi Tamam, Akaryakıtta Da İndirim Olacak Mı?

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisinde alınmış olan karar vatandaşın hayatını kolaylaştırmaya katkı sağlayacak.

Ancak 2 konuda kafa karışıklığı var gibi. 

  • Su İndirimi zaten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından duyurulmuştu. Meclisin aldığı karar ortada. Cumhur ittifakı bileşenlerinin "Su İndirimi" konusunu sahiplenmeye çalışması siyaseten de kafa karışıklığını ortaya koyuyor. Madem Yüzde 50 Su İndirimi vatandaş için "iyi bir katkı" olacak ise, Belediyenin kullandığı elektrik ve akaryakıtı de yüzde 50 indirin, Belediye de suyu sürekli indirimli versin. Malum akaryakıt ve Elektrik ücreti konusunda siyasi erkin yönlendirici olduğu biliniyor.
  • 2 - Toplu taşıma esnafına akaryakıt desteği sağlanması da oldukça ilginç bir karar. Zira Halk otobüsü esnafının en büyük girdisi Akaryakıt. O zaman Devlet Özel Halk otobüs araçlarına akaryakıtta belli bir indirim uygulasın. Bunu da Türkiyedeki tüm esnafa yaysın.  Böylece Halk otobüsü esnafı rahat nefes alabilir. Ulaşımda da halka yansıyan bir indirim gerçekleşir. Bu arada hatırlamakta fayda var; Esnaf Odaları Birliği Başkanı da olan Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Niyazi Göğer de geçtiğimiz yıl, akaryakıt zamlarından sonra Zammı yapan Adana Büyükşehir Belediyesiymiş gibi eleştirmiş ve destek istemişti.

Murat Berhun