Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, İstanbul Taksim'deki terör saldırısı sonrasında sosyal medya platformlarına 'bant daraltılması' uygulamasıyla erişimin kısıtlanmasına tepki gösterdi. Ülke ve toplum güvenliği için, demokrasi ve özgürlükler açısından buna benzer yasakların tehlikeli olduğuna dikkat çeken Barut, "Yurttaşlarımızın doğru haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı kısıtlanarak doğru sonuçlara ulaşılamaz. Bugün terörden ve saldırıdan dolayı iletişimi kısıtlayanların yarın, mesela seçimlerle ilgili benzer adım atmayacağını kim söyleyebilir?" dedi.

"BU VE BENZER YASAKLAR TEHLİKELİDİR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan Ayhan Barut, "İstanbul'daki hain terör saldırısını ve terörden medet umanları şiddetle lanetliyor, kaybettiğimiz yurttaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Bu alçak saldırıdan sonra internet servis sağlayıcıları tarafından sosyal medya platformlarına 'bant daraltılması' uygulamasıyla erişim kısıtlandı. RTÜK yayın yasağı koydu. Ülkemiz ve toplum güvenliğimiz için, demokrasi ve özgürlükler açısından bu ve benzeri yasaklar tehlikelidir" diye konuştu.

"SUÇ İŞLEYENLER HESAP VERMELİ"

İstanbul'daki hain saldırı sonrasında yaşanan sürece değinerek AKP iktidarını eleştiren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, hukuki dayanaksızlığa vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Yurttaşlarımızın doğru haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı kısıtlanarak doğru sonuçlara ulaşılamaz. İnternete erişimi kısıtlamanın gerekçesi olarak yasal bir düzenleme de yok. Bugün terörden ve saldırıdan dolayı iletişimi kısıtlayanların yarın, mesela seçimlerle ilgili benzer adım atmayacağını kim söyleyebilir? Bu garip uygulama nedeniyle yasalara uymayanlar, ifade ve iletişim özgürlüğünü kısıtlayanlar görevlerini kötüye kullanmışlardır. Açıkça suç işleyenlerin yargı önünde hesap vermesini istiyoruz."