New York’ta şube açma çalışmaları devam eden Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı (AKDEV), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı, 11 Eylül saldırısının İslamofobiye dönüştüğü Dünya Ticaret Merkezi’ndeki Oculus kompleksinde davet edildiği Atatürk Korosu’nun konserinde kutladı.

akdev-2
Buradan tüm dünyaya barış mesajları veren AKDEV Genel Başkanı Gül Karyaldız, Oculus kompleksindeki özgürlüğe kanat çırpan güvercin anıtının, adeta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ veciz sözüyle vücut bulduğunu söyledi.

Müziğin evrensel diliyle Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan New Yorklu Türklere Amerikalıların da kendi danslarıyla eşlik ettiğini anlatan Gül Karyaldız, bilim insanları Rıza Can Berkan ve Deniz Özenbaş ile konserde emeği geçen Başkan Ülkü Rowe’ye, Müzik Direktörü Fuat Caner Tokgozol’e ve koronun kurucusu merhum Nedim Katgi’ye teşekkür etti.

akdev-3

Bugün dünyanın çeşitli ülkelerinde savaşlar ve iç karışıklıklarının yaşandığını vurgulayan Karyaldız, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yıldönümünü 11 Eylül’de İslamofobiye dönüşen Dünya Ticaret Merkezi saldırısının yaşandığı Oculus kompleksinde New York Atatürk Korosu ile birlikte kutladık. Büyük ilgi gören konserde Türk Amerikan dostluğu bir kez daha kenetlendi. Buradan tüm dünyaya barış mesajları verirken yaşanan savaşların ve iç karışıklıklarının da biran önce sona ermesiyle dünyada barışın hakim olmasını diliyorum. Bir asıra 1 kala yüreği Cumhuriyet sevdası ile çarpan herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi