Başkan Zeydan Karalar, Adanalıları 19 Ekim Çarşamba günü saat 12’de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı, önemli hizmetlerin açılışının, temel atmalarının gerçekleştirileceği, Otogar Kavşağı’nda, saat 12’de yapılacak törene davet etti…

Geride kalan hafta farklı ilçelerde muhtarlara buluşan Başkan Zeydan Karalar, son olarak Kozan ilçesinde Kozan’ın muhtarlarıyla, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda ise Çukurova, Seyhan ve Yüreğir ilçelerinin muhtarlarıyla bir araya geldi.

Kozan, Yüreğir, Çukurova ve Seyhan’ın muhtarlarıyla samimi bir ortamda, bürokratlarıyla birlikte görüşen Başkan Zeydan Karalar, yapılan ve yapılacak hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

Borcun, gelirin 4 katı olduğu dönemde bile önemli hizmetlere imza attıklarını belirten Başkan Zeydan Karalar, mevcut durumda gelirin borçtan fazla olduğunu ama Adana Büyükşehir Belediyesi’nin gelirini artırmak ve daha fazla hizmet edebilmek için yoğun çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

3 YILDA MUCİZEVİ BAŞARI ELDE EDİLDİ

Başkan Zeydan Karalar, kiralama yerine araç ve iş makinesi alımıyla Büyükşehir ve ASKİ’de ayda 20 milyon tasarruf edildiğini açıkladı.

Şu anda Otogar Kavşağı Altgeçidi, 81 otobüs alımı, 35 kamyon alımı, önemli yol ve altyapı hizmetleriyle birlikte toplamda 1 milyar lira değerinde işin borçlanmadan gerçekleştirildiğini anlatan Başkan Zeydan Karalar, 3 yılda gelinen noktanın mucizevi bir başarı olduğuna değindi. Adana’yı büyük bir kaostan kurtardıklarına dikkat çeken Başkan Zeydan Karalar, her geçen yıl daha iyi hale geleceklerini ve eksiklerin giderileceğini bildirdi.

MUHTARLARIMIZ YOL ARKADAŞLARIMIZ

Muhtarları yol arkadaşları olarak gördüğünü aktaran Başkan Zeydan Karalar, halkın taleplerini kendilerine ileten muhtarların önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.

19 Ekim’de, Otogar Kavşağı’nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı, saat 12’deki açılış ve temel atma törenine muhtarları davet eden Başkan Zeydan Karalar, halk için birlikte çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

DAHA FAZLA HİZMET İÇİN GELİRİN ARTMASI GEREK

Başkan Zeydan Karalar, Adana’ya yakışır bir kültür merkezi, trafik sorununun çözümü için metro ikinci hattının yapımı, altgeçitlerin artırılması ve kentin diğer eksiklerinin tamamlanması için ayda 1 milyarlık gelire ihtiyaç olduğunu kaydetti. Başkan Zeydan Karalar, Adana gibi önemli bir kentin, 30 Büyükşehir içinde gelirde 22. sırada bulunmasının kabul edilemez olduğunu anlattı.

Başkan Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin iyi işler yaptığını, çok daha iyi işler yapmaya kararlı olduğunu, mali açıdan güçlenmeye devam edeceklerini, bunu kimsenin engelleyemeyeceğini söyledi.

ÇARŞAMBA GÜNÜ AÇILACAK VE TEMELİ ATILACAK HİZMETLER:

-Otogar Altgeçidi

-Kent Meydanı Öğrenci Yurdu

-Sarıçam Gündüz Bakımevi

-Pozantı Gündüz Bakımevi

-Yamaçlı/Güneşli Mahalleevi

-Karataş Kurs Merkezi

-Kuruköprü Kurs Merkezi

-15 Bin Topluk Üniversite Su Deposu

-Ceyhan İçme Suyu Hattı

-100 Yıl Gündüz Bakımevi

-Kadın Sığınmaevi

-81 Otobüs Alımı

-153 İş Makinesi Alımı

-5 Bin Halk Kart Dağıtımı