Bunu yaparken, hali hazırda var olan İmar A.Ş. aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik düşük faizli, erişilebilir, ulaşılabilir konutlar üreteceklerinin müjdesini veren Türkeş, depreme dayanıklı, Adana’nın sosyo kültürel yapısına uygun, emekli ve çocuklu ailelere uygun yaşam alanları oluşturacaklarının sözünü verdi.
13 radyonun ortak yayın yaptığı, Radyo Hayat Stüdyosu’nda gerçekleştirilen Ferit Çağlayan sunduğu programda konuşan İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş kentsel dönüşüm konusunda belediyenin farklı ilçelerde farklı stratejiler uygulayacağına dikkat çekti. Şehrin dokusunu bozmadan kimi yerleşim bölgelerinde güçlendirme ve yerinde dönüşüm çalışmaları gerçekleştireceklerini de ifade eden Türkeş, kimi ilçelerde yeni kentsel dönüşüm alanları üreteceklerini kaydetti.

Başkan Kadir Aydar, 23 Nisan'ı Çocuklarla Beraber Geçirdi Başkan Kadir Aydar, 23 Nisan'ı Çocuklarla Beraber Geçirdi

İYİ Parti Büyükşehir Adayı Ayyüce Türkeş’ten müjde!

“ADANA, TÜM İLÇELERİYLE BERABER DEPREME DİRENÇLİ OLACAK”

Hali hazırda yüzde 25 düzeyinde olan zemin etüdü ile envanter çalışmasını tamamlayarak, Valilik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Mühendisler Odası ile koordineli bir şekilde kapsamlı bir deprem eylem planı oluşturacaklarına vurgu yapan Türkeş, “Gerekli önlemlerin alınıp alınmadığını ilçe belediyeleri ile koordineli bir biçimde sürekli kontrol edeceğiz. Adana tüm ilçeleriyle beraber depreme dirençli olacak. Sarıçam gibi riskli ilçelerde, deprem sonrası ilk yardımda gerekli olan jeneratör, hilti gibi araç-gereçleri apartman yoğunluğunun fazla olduğu mahalle muhtarlıklarına zimmetleyeceğiz. Belediye bünyesinde çalışmakta olan personelden her muhtarlık için belirli sayıda personel tespiti yapacağız. Muhtarların ilk yardım ve arama kurtarma eğitimlerini koordine etmesini sağlayacak çalışmalar yapacağız” şeklinde konuşarak profesyonel ekiplerin ulaşması sağlanana kadar ilk müdahalenin yapılmasını mümkün kılacaklarına dikkat çekti.