İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu yaptığı yazılı basın açıklamasında, Vatandaşın içinde bulunduğu durumu aktardı. Çulhaoğlu, yaptığı açıklama şöyle:

"Türk-İş’in geçtiğimiz ay yaptığı araştırmada 5500 TL asgari ücret alan dört kişilik bir ailenin sadece aylık gıda harcaması tutarını yani açlık sınırını 7 bin 245 liraya, yoksulluk sınırının 23 bin 599 liraya,bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyetininde 9 bin 470 liraya yükseldiğini açıkladığını yayınlamış veyoksulluğun iktidarın söylediği gibi azalmadığını, aksine giderek arttırdığından bahsetmiştim. 
Türk-İş Ekim ayı araştırmasınıda açıkladı.Türk-İş'in ekim ayı 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı' araştırmasına göre, mutfak enflasyonu aylık yüzde 2,48, son 12 aylık yüzde 134,77 oranında arttı.
Böylelikle açlık sınırı 7,425 TL'ye yükselerekasgari ücretin 1.925 TL üstüne çıkmış. Yoksulluk sınırı da 586 TL daha yükselerek24.185 TL'ye yükselmiş. Bu demek oluyor ki: Asgari ücretlearasındaki fark dört kattan fazla artmış. Bunun yanındabekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti de 9 bin 470 liradan 236 TL artışla 9.706 TL'ye ulaşmış.
Rapor özellikleAk Parti iktidarının üreticimizin girdi maliyetlerinindevamlı arttırılmasına göz yummasından dolayı üretimden uzaklaştırdığını, yetersiz üretime sessiz kaldığını, üretim tedarik ve satış zinciri içerisinde orantısız fiyat değişimlerine müdahale edemeyişinide göstermiş oldu.
Hem tarımdaki azalış hem de vatandaşımızın yüksek gıda fiyatlarından dolayı çektiği çileler iktidara bir şey ifade etmiyor.Fiyatları indiremiyorlar.Çünkü gıdadaki aşırı yükselişin ana sebepleri olan üreticimizin girdi maliyetlerindeki artışlara çare bulamıyor, üstüne birde nakliye araçlarını icat edipyandaş şirketlere yaptırdıkları geçiş garantili yollara yönlendiriyorlar. 
Tekrarlıyorum. Bu kış milletimiz için çok zor ve daha pahalı geçecek 
İktidar yandaşlarının karnını doyurmaktan, fakirden alıp zengine vermektenbaşka hiçbir şey yapamadığı için devletin hazinesini seçimler için kullanacak, yandaşlara kazandırdıkları paralarımızla seçimleri finanse edecek ve yapacağı yılbaşı ücret artışından medet umacak.
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz.Milletimiz de cebinden alınanları not eder ve ulufe diye dağıtacakları ücret artışlarına tamah etmez ve artık bu iktidara hem geçit vermezhemde dört bir yanımızı saran bu talan düzenine oy vermez.
Az kaldı."