Adana Valiliğince yapılan açıklamada Jandarma Ekipleri tarafından İcra edilen faaliyetler ve tespitler şöyle:

İmamoğlu İlçesi Alaybeyi Mahallesi

İmamoğlu İlçesi Alaybeyi mahallesinde icra edilen devriye faaliyeti esnasında DSİ ait sulama kanalı yolu  üzerinde park halinde bir araç görülmesi üzerine, araç çevresinde yapılan  araştırma yapıldığı esnada iki şahsın yol kenarında bulunan sulama kanalı dubası üzerinde bulunan metal kapağı sökerek araca doğru taşıdıklarının tespit edilmiş ve şahıslar olay yerinde yakalanmıştır. 

Adli makamlardan alınan talimat üzerine araçta yapılan aramada; araç bagaj kısmında (5) adet Metal Sulama Kanalı Kapağı ve hırsızlıkta kullanıldığı değerlendirilen çeşitli anahtarlar ve aletler ele geçirilmiştir. Yapılan araştırmada ele geçirilen sulama sistemi kapaklarının Kozan Sulama Birliğine ait sulama hattından çalındığı tespit edilmiş olup, şahıslar adli makamların talimatı ile gözaltına alınmış ve haklarında adli işlem başlatılmıştır.

Seyhan İlçesi Gölbaşı Mahallesi

Seyhan İlçesi Gölbaşı Mahallesinde icra edilen devriye faaliyeti esnasında iki şahsın elektrikli bisiklet ile yaklaşık (500) kg. ağırlığında demir beton kalıplarını taşıdıkları belirlenmiş, şahıslarla yapılan mülakat esnasında şüpheli hareketler sergilemeleri üzerine yapılan detaylı araştırmada şahısların demir beton kalıplarını aynı mahallede bulunan camiden hırsızlık amacıyla çaldıkları tespit edilmiştir. Şahıslar adli makamların talimatı ile gözaltına alınmış ve haklarında adli işlem başlatılmıştır.

Saimbeyli İlçesi Gökmenler Mahallesi

Saimbeyli İlçesi Gökmenler Mahallesinde ikamet eden M.Ö. isimli şahsın ormanlık araziye Kenevir Bitkisi ektiği tespit edilmiş ve şahıs Kenevir Bitkilerini sökerek ikametine götürdüğü tespit edilmiştir.  Adli makamlardan alınan karara istinaden şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada evin bahçe kısmının farklı noktalarında, bakımları yapılmış vaziyette (253) kök Kenevir Bitkisi ve Kesilerek Kurumaya Bırakılmış Vaziyette Yaklaşık (1.815) gram, (1 kilo 815 gram) Kubar Esrar Maddesi, (40) gram Kenevir Tohumu (1) adet Hassas El Tartısı ve (2) adet Ruhsatsız Av Tüfeği ele geçirilmiş olup, şahıs adli makamların talimatıyla gözaltına alınmış ve hakkında adli işlem başlatılmıştır. 

Orman Yangınlarının Önlenmesi İçin Denetimler

 Adana İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince muhtemel orman yangınlarının önlenmesi amacıyla sorumluluk bölgesinde bulunan ormanlık alanlarda karadan ve havadan denetimler gerçekleştirilmiş ve ormanlık alanlara giriş yasağı kapsamında vatandaşların ormanlık alanlarda ateş yakması, piknik vb. faaliyetlerde bulunması engellenmiştir. Müteakip dönemlerde de benzer denetimlere devam edilecektir.