CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Twitter'dan paylaştığı videoda kalıcı kış saati uygulamasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu "Zifiri karanlığa mahkum ettiler Türkiye'yi, bunu hemen düzelteceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından kalıcı kış saati uygulamasına tepki gösteren bir video paylaştı…

CHP lideri, şu ifadeleri kullandı:

*Kış saatine geçmeyerek bakın çocuklarımıza ne yaptılar. Bu karanlıkta yollara düşen göz göze, kalp kalbe vermeye çalışan insanlarımız. Türkiye’nin sabahlarını karanlıklara boğdular. Bu trajedidir”

*Bu sarayın her şeyden korkmasına alıştık da gün ışından korkması nedir, hayret ediyorum. Bu cehaleti bu ülke kaldıramaz oldu. Bu cehaletin üreteceği sonuçlarla ilgili rapor hazırlattım”.

“Biyolojik saatimizin en önemli uyaranı gün ışığıdır. Gün ışığı bir sinyaldir. Gün ışığı gelir, fizyolojik süreçleri kontrol eden hormonların üretimi başlar.

*Bunu engellerseniz hastalıklara yol açar. Nöro-hastalıklar, diyabet, kanser gibi hastalıklar için risk teşkil ediyor. Bunu hemen düzelteceğiz