"Afet Dönemlerinde Kırılgan Grupların Adalete Erişimi" Sempozyumu "Afet Dönemlerinde Kırılgan Grupların Adalete Erişimi" Sempozyumu

Platform üyesi Metin Buğa’nın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Kaymakam Necati Aktan, Belediye Başkanı Necip Topuz, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Murat Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğrul, KKTC’den ve Çukurova Üniversitesinden öğretim üyeleri, Akdeniz Türk-Alman İşadamları Platformu heyeti, Karataş sivil toplum kuruluş temsilcileri ile siyasi partilerin temsilcileri, Platform Başkanı Tevfik Kısacık ve üyeler katıldı.

 Platform Başkanı Kısacık, başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere Belediye Başkanımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla hep birlikte Karataş’ın gelişimi ve kalkınması için çaba gösterdiklerini ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti Kısacık, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Çukurova Üniversitesinden gelen öğretim üyeleri ile Akdeniz Türk-Alman İşadamları Platformu heyetine de ilçeyi ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini belirterek “daha önce de vurguladığım gibi önümüzde bir mahalli idareler seçimi var. Karataş için seçilecek belediye başkanı ve meclis üyelerinin ilçemizin gelişmesi ve kalkınması için canla başla çalışacaklarına yürekten inanıyorum. Bu itibarla, Kültür ve Turizm Platformu olarak Karataş için, seçilecek Belediye Başkanının her zaman yanında olacağımızı tekrar ifade etmek isterim.” dedi. 

Karataş Kültür ve Turizm Platformu aylık Toplantısı Yaptı
Karataş Kaymakamlığı proje ekibi de toplantıya katılarak “Karataş’ı Keşfediyorum Projesi” nin tanıtımını yaptı. Proje ekibi yaptığı sunumda, tarihi derinliği ve doğasıyla Karataş’ın insanları etkileyecek yönlerini ön plana çıkarmaya çalıştıklarını ifade ettiler. Yapılan proje sunumları katılımcılardan alkış aldı. 
31 Mart’ta yapılacak seçimlerde tekrar Belediye Başkanlığına aday olan Necip Topuz Belediye çalışmaları hakkında bilgi vererek, tekrar seçilmesi halinde neler yapacağını sıraladı. Başkan Topuz “Turizm Bakanlığı ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu, yapılacak olan tam teşekküllü 5 yıldızlı plaj, Doğu Akdenizdeki ilk ve tek projedir. Halk plajı Nisan Mayıs gibi hizmete girecek. Yine Bakanlıkla görüştüğümüz ve destek aldığımız diğer bir konu athena magarsa tapınağı kazılarının 3 ay değil tüm yıl boyunca devam etmesi için çabalıyoruz, kazı çalışmalarını bakanlığa devrettik. Gençlik merkezi bünyesinde halk eğitim ve milli eğitim kursları açılacak. ADEM Aile destek merkezine tahsis edilecek, Karataş kafe kitap yeri yapılacak.” dedi. 
Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Celal Safsoylu ise Kabzımal tezgahlarında çok fahiş fiyatlarla balık satışı yapıldığını belirterek, “bundan dolayı halkımız uygun fiyata balık yiyemiyor. Bu nedenle haftanın bir gününde limanda mezat açıp halka açık bir Pazar alanı oluşturmak ve bunu esnaflarımızla birlikte yapmak istiyoruz.”dedi.