DAİMFED (Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu; Hükümet tarafından açıklanan yeni konut projesinin çok isabetli bir adım olduğuna dikkat çekti. Karslıoğlu, İnşaat Sektörünün son dönemde yaşadığı olumsuzlukların, yeni konut projesiylebirlikte aşılacağını söyledi.

İNŞAAT SEKTÖRÜ EKONOMİNİN LOKOMOTİFİDİR

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu; “Yeni Konut Projesi yaklaşık 300’ e yakın yan sektörler ve iş kollarını da harekete geçirerek, önemli bir istihdamla birlikte, katma değer yaratarak ekonomik bir canlanma sağlayacaktır.İnşaat sektörü geçmişte olduğu gibi günümüzde de insan hayatı ve ekonomik yaşamın değişmez bir parçası olarak yaşantımızdaki önemini korumaya devam ediyor” dedi.

PROJE SEKTÖRE RAHATLIK SAĞLAYACAK

Ülkemizde yaşayan orta gelir düzeyine sahip çok geniş bir kesim olduğuna dikkat çeken Mustafa Karslıoğlu açıklanan ‘Yeni Evim’ projesinin konut edindirmeye yönelik yeni bir finansman modeli olduğunu ifade etti.Karslıoğlu, Bununla birlikte İnşaat Sektörünün ve temsilcisi olan Müteahhitleri rahatlatacağına da vurgu yaptı. 

YENİ MODEL YENİ FIRSAT 

Mustafa Karslıoğlu; “Yeni Konut Finansman Programı kapsamında konut arzının arttırılabilmesi için konut üreticilerine uygun finansman imkânı sunulacak olması, 2 milyon liraya kadar kredi kullanabilecek olması, Yeni proje için yeni bir fırsatı da beraberinde getirecek.” açıklamasını yaptı.
Yeni projenin ilk 3 yıl ödeme kolaylığının yanında yüzde 10 peşinat, yüzde 0,69’dan başlayan vade farkı ile 15 yıla yayılan vade imkanı sunduğunu kaydeden Karslıoğlu,Yeni Konut projesinin, genç evsizler ilehiç evi olmayanları ev sahibi olabilmesi içinçok önemli bir fırsat sağladığını ifade etti.

VATANDAŞIMIZ VE SEKTÖRÜMÜZ RAHATLAYACAK

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu; “Bu proje vatandaşımıza ve sektörümüze rahatlık sağlayan imkanlar sunmaktadır. Ancak projenin suiistimallere uğramaması için uyulması gereken koşullar da oluşturulmuştur. Bu koşullardan en önemlisi hiç evi olmayan vatandaşlaragelirinin belli bir oranına kredi verilerek, lükse kaçmadan ihtiyacı olan evi alması için imkân sağlanacak.Özetle bu krediyi kullananlar ayağını yorganına göre uzatacak” dedi.

MÜTEAHHİTLERİMİZ İSTİSMARA FIRSAT VERMEYECEK

Karslıoğlu; “Bu projede Sektör temsilcilerimiz olan Müteahhitlerimiz içinde belli koşullar bulunmaktadır. Bunlar Müteahhit rayiç bedelini tam gösterecek, Böylelikle vergi kaçırma önlenecek. Devletimiz bizlere bu kolaylığı sağladı diye bize düşen fiyatlarda oynama yapmadan, bu desteğe sahip çıkmamız gerekmektedir. Bizde sektörümüzü yakın takibe aldık. Müteahhitlerimizi fiyat artışı yapmamaları konusunda uyardık. Fiyat arttıran müteahhitlerimizi şikâyet edeceğiz.Sonuç olarakherkes taşın altına elini koyacak. Bu birfırsattır ve bunu heba ettirmeyeceğiz.” Açıklamalarında bulundu.