Bu sezon ligde deplasman galibiyeti bulunmayan Mavi-Lacivertliler, çıktığı Kayseri deplasmanından da 1 puanla döndü. 

ÇİLTAR Masa Tenisi İhtisas’ta Dr.Ali Türemiş 3.Kez Başkan ÇİLTAR Masa Tenisi İhtisas’ta Dr.Ali Türemiş 3.Kez Başkan

Adana Demirspor teknik direktörü Patrick Kluivert, son haftalarda takımı teknik ve mental olarak maçlara hazırlayamadığı gözleniyor. Sahaya çıkan futbolcuların konsantrasyonunun düşük  olması da, maçlarda ortaya çıkan mental sorunlardan olarak göze çarpıyor. Bu konuda sıkıntı yaşayan Kluivert'in oyuna müdahalede de eksikleri daha çok ön plana çıkmaya başladı. "Oyunu geriden pas ile başlatma" taktiğine alternatif üretemeyen Kluivert, geriden pas ile çıkarken kaptırılan toplarda takımın sıkıntıya düşmesinde de imkan tanıyor. 

Daha önce kaleci Ertaç'ın topu hızlı oyuna sokmasıyla ani atak geliştirerek gol bulan veya gol tehlikesini yaratan Adana Demirspor son haftalarda bu özelliğini de kaybetmiş görünüyor.

Adana Demirspor, Belhanda, Rodrigez  gibi form düşüklüğü yaşayan futbolcuların uzun süre yeniden form tutamaması da Kluvert'in takımı maçlara taktik ve mental olarak hazırlayamadığını gösteriyor. Son haftalardaki Kaleci Ertaç'ın formunun yüksek olması alınan puanlarda en büyük etki olurken, önümüzdeki maçlar için takımın futbolu umut vermiyor.

Başkan Murat Sancak ve Yönetimin büyük emeği ve taraftarın büyük desteğinin boşa çıkmaması için yaşanan teknik ve taktiksel sorunların çözümü için zaman harcanması gerekiyor.

Murat Berhun