16 Kasım 2015 Pazartesi günü İlçe Binasında yaptığı basın toplantısında istifa ettiğini açıklamasının ardından İlçe yönetim kurulu parti tabanının sesine de kulak vererek oy birliği ile Kolcunun istifasını ret etti.

Yönetim kurulu toplantısından sonra açıklama yapan CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu şunları söyledi’ ’Bilindiği gibi devam eden kongre sürecinde mahallelerimizde delege seçimleri gayet şeffaf ve adil şekilde devam ederken, hak etmediğim şekilde haksız hakaretlerle karşı karşıya kaldım

Oysaki ben ve yönetim kurulu üyelerim delege seçimlerini gayet adil şekilde yapıyor idik. Hiçbir arkadaşımızı, partilimizi üzmeden, kırmadan, dökmeden delege seçimlerimizi tamamlamak üzereyken hak etmediğim davranışlar beni istifa etmeye mecbur kılmıştı.

Ancak istifamı açıkladıktan sonra parti binamızda bulunan yüzlerce partilimin, aynı şekilde parti binamızda olmadığı halde istifamı duyarak bana ve yönetim kurulu arkadaşlarıma istifamın geri alınması için baskı oluşturdular.

Yönetim kurulu arkadaşlarımın oy birliği ile istifamı ret etmesi ve parti tabanımın yoğun isteği üzerine istifamı geri aldığımı ve görevime devam ettiğini belirtiyor tüm partililerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum..