Ancak 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün Açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "2019'dan önce CHP'li Belediye tarafından başlanan ve durdurulan Köprüyü aldık tamamladık" ifadelerini kullandı. 

Peki o günlerde ne olmuştu:

Halbuki 30 Mart 2016'da Devlet Bahçeli Köprüsünün Temel MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından atılmıştı. 

devlet bahçeli köprü

Fikret Yeni: “Attıkları Temeli Bulamıyorlar”

O Dönem AK Parti il Başkanı olan Fikret Yeni 2 yıla yakın süredir devam eden Devlet Bahçeli Köprüsünün bitmesi için gereken onayın verilmemesi üzerine  "Attıkları temelin yerini kendileri bulamıyor. 3,5 yıl içerisinde bir şey yapılmayan köprüyle ilgili 2 defa borçlanma yetkisi verildi. Kendi döneminde ödenmeyecek borcu yapmak ne kadar iyi niyetli" diye konuşmuştu. (30.10.2017)

Haberin Tamamını Okumak İçin Tıklayınız...

fikret yeni

Sertan Duran: “Fikret Yeni Panik Havasında”

Dönemin MHP İl Başkanı Sertan Duran ise bir gün sonra (31.10.2017)  Devlet Bahçeli Köprüsü inşaat alanında düzenlediği basın toplantısında, Fikret Yeni’nin “Attıkları temelin yerini kendileri bile bulamıyor. Adanalı vatandaşlarımız merak edip gittiklerinde temelin yerini bulamıyorlar” ifadelerinin gerçeklerden uzak, hakkaniyet ölçülerine sığmadığını söyledi. Duran, "Fikret Yeni’yi Devlet Bahçeli Köprüsü’nün şantiye sahasını gezmeye, gerçeklerle yüzleşmeye davet ediyorum" demişti.

Haberin Tamamını okumak Tıklayınız 

sertan duran

Ayhan Barut: “Adanalının Yararına Hizmetlerin Yaşama Geçmesi İçin Onay Verdik”

01.11.2017’de açıklama yapan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ise “ CHP Grubu olarak Adana Büyükşehir Belediye meclisinde her zaman Adana’nın ve Adanalının yararına olan hizmetlerin yaşama geçmesi için çaba gösterdik. Belediyenin borçlanma tekliflerinde de bu anlayışla hareket edip, kentsel sorunların çözümü için yatırımların gerçekleştirilmesi ve belediye emekçilerinin biriken alacaklarının ödenmesi şartıyla borçlanmalara onay verdik” diye konuştu.

Haberin Tamamını okumak için Tıklayınız...

Bakan Adil Karaismailoğlu’nun yanıltılması sonucu olay oldukça farklı yöne gittiğini söyleyebiliriz. Ve Kimin köprünün bitmesi için emek verdiğini kimin durdurmak için çalıştığını da bu haberlerden anlayabiliriz.