Adanahabermerkezi.com
Kozay, bu tür taleplerle karşılaşanların kolluk kuvvetlerine bildirimde bulunmaları çağrısında bulundu.
“Belediyemizin Adını Kullanan Dolandırıcılara Dikkat”
Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, belediye adıyla dolandırıcılık girişimlerinde bulunan kişilere karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.
Kozay, “Şahsımın, belediyemizin, müdürlüklerimizin ya da idarecilerimizin adını kullanarak ‘bağış’ veya ‘yardım’ adı altında para isteyen, toplayan dolandırıcılara itibar etmeyin. Bu tür taleplerle karşılaşmanız halinde lütfen derhal kolluk kuvvetlerine bildirimde bulunun.” ifadelerini kullandı.
“Resmî Duyurular Dışında Hiçbir Yardım Talebine Güvenmeyin”
Başkan Kozay, belediyenin tüm yardım kampanyalarının yalnızca resmî kanallar üzerinden yürütüldüğünü vurgulayarak, vatandaşların bu konuda bilinçli davranmasının önemine dikkat çekti.
“Vatandaşlarımızın güvenini sarsmaya çalışan bu tür kötü niyetli girişimlere karşı birlikte hareket etmeliyiz. Belediyemizin hiçbir birimi, bireysel olarak para toplama veya yardım talebinde bulunmaz.” dedi.
Kolluk Kuvvetlerine Bildirim Çağrısı
Kozay, dolandırıcılık vakalarının önlenmesi için vatandaşların duyarlılığının büyük önem taşıdığını belirterek, “Bu tür durumlarla karşılaşan hemşehrilerimizin, en kısa sürede polis veya jandarma birimlerine bilgi vermelerini rica ediyorum.” ifadelerine yer verdi.