Özel Akdeniz Okulları öğrencileri, bir süre önce gösterime giren ve Turgut Özakman’ın, ‘Diriliş’ adlı eserinden beyaz perdeye aktarılan; ‘Çanakkale 1915’ adlı filmini izleyerek, geçmiş tarihi yeniden yaşadılar.
Ortaokul Müdür Yardımcısı Dilşaad Erişik Özkan, Beden Eğitimi Öğretmeni Gökhan Uğurlular, Fen Bilimleri Öğretmeni Şahsuvar Ali Caf ve  Emre Reyhanioğlu eşliğinde gittikleri sinemada keyifli anlar yaşadılar.
Çekimlerinin tamamı da Çanakkale ve çevresinde gerçekleştirilen filmde; ‘Balkan Savaşı’ sonrasında yorgun olan halkın, dirilip yeniden kendine gelişi ve Çanakkale'de onlar için hazırlanmış koskocaman bir ordu karşısında kazandıkları zafer, olabildiğince gerçekçi bir şekilde gözler önüne seriliyor.
Etkinlikle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Özel Akdeniz Okulları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aycan Aktürk,  yoğun ders programı ardından öğrencileri  bu tür etkinliklerle derslere motive etmeye çalıştıklarını söledi.
Aktürk, “Sosyal aktiviteler çocuklarımıza moral sağlarken, aralarındaki dostluk ve arkadaşlık bağlarının da güçlenmesini sağlıyor'' dedi.