Çukurova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce EVKAD (Ev Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği)’nde açılan El Sanatları Teknolojisi Kursunun yıl sonu sergisi, bayanların yoğun katılım ve ilgisiyle açıldı. Serginin açılışını Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in eşi Ayşe Çetin, EVKAD Başkanı Sema Turan Yapıcı ile birlikte gerçekleştirdi.

Kurs öğretmeni Ümran Özgönül’ün “Çukurova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün kadınlarımıza maddi manevi katkıda bulunmak için açtığı kurslar büyük ilgi görüyor. Sergimizde ahşap boyama, takı tasarımı, sabun süsleme, mefruşat, örgü bebekler gibi el sanatlarının çok değişik örnekleri bulunuyor. Her birisi öğrencilerimizin titiz el emeğini, göz nurunu yansıtıyor.” diye bilgi verdiği sergiyi ÇYDD Başkanı Sibel Özgümüş’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda bayan gezip, el sanatları ürünlerini hayranlıkla inceledi.

“Eşinize iletmeniz rica…”

Sergi sonrası kadınlar Belediye Başkanı Soner Çetin eşi Ayşe Çetin’le uzun süre sohbet etti. Çukurovalı kadınlar Ayşe Çetin’e “Eşine iletmesi ricasıyla” semtlerinin sorunlarını ve Çukurova’yla ilgili çeşitli dileklerini aktardı. Ayşe Çetin sergide yer alan ve her birisi bir sanat eseri niteliğindeki ürünleri çok beğendiğini, kursiyer ve kurs yetkililerini kutladığını, dinlediği sorun ve dilekleri ise Başkan Soner Çetin’e ileteceğini söyledi.