Çukurova’da 5 kentte, Bodrum’da ve yurtdışında 2 ülkede aynı tarihte başlayan 12.Uluslararası Çukurova Sanat Günleri’nin (UÇSG) Adana’daki açılış töreninde, bu yılın “Çukurova Ödülü” fotoğraf sanatçısı, grafiker ve yazar İsa Çelik’e sunuldu.

Çelik konuşmasında Mersin’in Gülnar İlçesi’nde ve Adana’daki öğrenim yıllarında yaşadığı ilginç gözlemlerini aktarıp, “Gözümü hiç insanların yüzünden ve gözünden ayırmadım, bu zamana kadar hep insanlara baktım” dedi. Sanatın her dalının ve fotoğrafın da şiir gibi olmasını isteyen sanatçı, birçok ödül aldığını, Çukurova Ödülü’nün kendisi için ayrı bir anlam ve gurur yaşattığını belirtti, “Yaşar Kemal’in de almış olduğu bu ödülü almam ben de eziklik yarattı, büyük gurur verdi” diye konuştu.

Açılış konuşmasını yapan 12. UÇSSG Sözcüsü Mustafa Özke, 12 yıldır tükenmeyen bir sabırla Çukurova Sanat Girişimi’nin meşalesini daha yücelere taşıyan Çetin Yiğenoğlu’nun öncülüğünde aydınlık yarınlara umutla yürüdüklerini belirterek “

Ortadoğu’daki savaş çığlıklarına inat, insanlığın sevgi, barış ve kardeşlik duygularıyla yüceleceğini sanat diliyle haykırmak istedik” dedi. 

Çukurova Sanat Girişimi ile birlikte etkinliklerin düzenleyicisi olan Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Mustafa Köz de gönderdiği mesajda, geleneksel hale getirilen etkinliğin önemini övdü.

Açılış töreninde ÇDSO sanatçılarından Nevin Apaydın kızı Ezgisu Apaydın ve Boris Tuntev’in kısa bir dinletisi büyük ilgi gördü.

Adanalı sanatçı Oben Yılmaz’ın hafta boyu açık kalacak sergisinin açılışı da aynı saatlerde gerçekleşti.

SONRAKİ ETKİNLİKLER

26 Mart’a kadar devam edecek olan 12. UÇSG etkinliklerinin 22 Mart 2018 Perşembe günkü programı da şöyle:

09.15: Görsel Sunum, Söyleşi/Can Yücelli Anılar ve Resimden Belgesele/ Yer: Adana Koleji

13.30: Söyleşi/Roman ve Öykülerde Deneysellik/ Konuşmacılar:Hülya Soyşekerci,Saba Kırer

14.40: Görsel Sunum, Söyleşi/Can Yücelli Anılar ve Resimden Belgesele

15.50: Söyleşi/Adana’nın Kompartımanlaşması/ Konuşmacı: Prof. Dr. Adnan Gümüş

17.00: Şiir Dinletisi/Enver Ercan AnısınaYaşamın Soluğudur Şiir

Sunum: Nazan Balcı Görsel Sunum: B. Hülya Ekmekçi/ Yer: Karahan Kitabevi

19.00: Gösteri- Sergi/Gazi Yüksel (Resim Sergisi),Reha Bilir (Slayt Gösterisi)

Erdal Kınacı (Video Sanat Gösterisi)/ Yer: Altınoran Sanat Akademisi

15.00:Şiir Dinletisi/Şiir İyi ki Varsın

15.30: Arapça Oyun/Gelin Kaynana İlişkileri, Yönetmen: Mehmet Atilay

Yer: Defne Bel. Defne Evi/ANTAKYA

14.00: Söyleşi-İmza/Çanakkale’den Milli Mücadeleye/ Konuşmacı: Sinan Meydan/ Yer: Yenişehir Bel. Çok Amaçlı Salon/ Mersin

16.00: Söyleşi- İmza/Öykülerle Yaşamak/ Konuşmacılar:  Can Yılmaz, Zafer Alagöz/ Yer: Yenişehir Bel. Çok Amaçlı Salon/ Mersin

YS BAŞKANI KÖZ'ÜN MESAJI 


"Her şeyin insanı öğütmek üzerine örgütlendiği şu kara, kapkara yeryüzünde, kalplerimizden güzellik, ruhlarımızdan özgür düşler üretmek üzere çıktığınız “sanat yolu”nda      12 yaşın kıvancıyla buluşmanız ne güzel!

       Geleneği ve geleceği, sanatla kurmanın ne denli çetin olduğunu biliyoruz. Dayanışma bilinciniz ve “yarının yeni insanı”na inancınız, bu zorluğun üstesinden gelmenizi kolaylaştırıyor kuşkusuz.

      Değerli dostlar,

      Umudunuzun çoğalması için verdiğiniz sanat savaşımında, Türkiye Yazarlar Sendikası’nın da yanınızda olduğunu bilmenizi isteriz.

      Düşleriniz düşlerimiz, inancınız inancımızdır.

      Emeğinizin uluslararası bir değere dönüşmesinin 12 yaşın taze sevincini daha da çoğalttığına inanıyoruz.

      Emeğiniz, ülkemizin yüz akı  sanatçılarına verdiğiniz ödüllerle daha da yüceliyor. Sizin de değindiğiniz gibi “ Başta fotoğraf ve grafik olmak üzere ‘dünyayı güzelleştirmek’ ereğiyle emek verdiği birçok sanat dalında yenilikler yaratan ve fotoğraf sanatının ülkemizdeki öncülerinden biri olarak ön açıcı çalışmalar yapan” İsa Çelik’e verilen ödül, Türkiye Yazarlar Sendikası’nı da mutlu kılmıştır."