Akdeniz Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Avukat İsmail Demirdüzen, yozlaşmanın ve ahlaki erozyonun gittikçe büyüdüğü bir süreçte halk kültürünü yaşatmanın kolay olmadığını söyledi.

Demirdüzen, Akdeniz Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu'nun bu yıl sekizincisi düzenlenen  Uluslararası  Çukurova Yörük Türkmen Şöleni`ne katkıda bulanan gazetecilerin ödüllendirildiği törende yaptığı konuşmada, öncelikli hedeflerinin içinde sevgi, hoşgörü, kardeşlik, dayanışma ve önemli değerler bulunan Yörük-Türkmen kültürünü yşatmak olduğunun altını çizdi.

Çukurova'da bir kardeşlik projesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydeden İsmail Demirdüzen, "Çukurova kültürünü bilmeyen, tanımayanlar da bu kültürü öğrensin istiyoruz. Bizim amacımız Çukurova'ya kardeşlik tohumları atmak. Burada yaşıyoruz, burada ekmek yiyor, burada çalışıyoruz ve burada öleceğiz. Etnik farklılıklarımız olabilir fakat biz bir arada yaşama kültürünü sevgiyi, hoşgörüyü büyüteceğiz. Yaptığımız etkinliklere gösterilen ilgi ise bizim doğru yolda olduğumuzu ortaya koymaktadır" dedi.

BASINA TEŞVİK ÖDÜLÜ
Akdeniz Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu'nun bu yıl sekizincisi düzenlenen  Uluslararası   Çukurova Yörük Türkmen Şöleni`ne katkıda bulanan gazetecileri ödüllendirildi.
Şenliğe katılıp, haber yapan, fotoğraf çeken, görüntü alan basın mensupları ödüle layık görüldü. Tertip komitesi ve federasyon temsilcilerinin yaptığı değerlendirme sonrası Yaygın Gazete Haber dalında Hürriyet Çukurova ile Yeni Şafak Gazetesi  ödüllendirildi.
Haftalık Gazete Haber dalında Büyük Saat Gazetesi, röportaj dalında  Yeni Metin Gazetesi, Sayfa Düzeni dalında Güney Haber Gazetesi,  Yaygın TV dalında TRT, Yerel TV Haber dalında Kanal A, Akdeniz TV ödüle layık görüldü.
Ayrıca şöyene katılan tüm basın mensuplarına  katılım belgesi ve plaket verildi.