Türkiye'nin en köklü medya takip şirketi olarak bilinen Ajans Press, yerel gazete, tv, radyo ve internet sitelerine reklam veren, abone olan kurum ve kuruluş sayısını artırmak için yerele destek kampanyası başlattı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Ajans Press Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan, tüm dünyada medya takibinin ivme kazandığına dikkat çekti.

Adana'daki yerel gazetelerin, sayfalarını kendilerine dijital ortamda iletmesi durumunda Ajans Press'in tüm imkanlarından ücretsiz yararlanabileceğini belirten Özkan, 5 bin 270 gazete, 456 televizyon, 676 radyo ve 9 bin 296 internet sitesini günlük olarak takip ettiklerini söyledi.

Ajans Press'in veri tabanında bulunan tüm yayınları yerel gazete, tv, radyo ve internet sitelerinin kullanımına açmak istediklerini kaydeden Özkan, yaygın ve yerel arasında bir köprü vazifesi gördüklerini söyledi.

Yerel yayınların, ajansın geniş arşivinden de yararlanabileceğini dile getiren Özkan, 50 ilde temsilciliği bulunan Ajans Press'in kısa süre sonra tüm yurtta temsilcisi olacağını belirtti.

Türkiye'de yaygın ve yerel olmak üzere bin 250 köşe yazarının da takip edildiğine işaret eden Özkan, “215 sektörü izliyoruz. Amacımız yereldeki reklam kaynaklarını artırmak. Ajans Press, 2015 yılına kadar 50 ülkeye açılacak. Çalışmalarımız kapsamında Adana için özel haber paketleri de hazırlayacağız. Adana'da toplam 72 gazeteyi takip ediyoruz ancak haber paket satışı sıralamasında Adana 25. sırada. Adana için hazırlanacak özel haber paketleri ve medya mensuplarıyla yapacağımız işbirliği çerçevesinde kenti sıralamada ilk beş içerisine sokmak istiyoruz” diye konuştu.

Özkan, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleriyle de bir süre sohbet etti.