Ziyarette; ÇGC Cafer Esendemir’in yanı sıra Başkan vekili Mustafa Özke, Başkan yardımcıları Mehmet Uluğtürkan, A.Engin Kanber, Mehmet Serbes, Genel Sekreter Sefa Saygıdeğer, Genel Sekreter yardımcısı Süreyya Uri ve Yönetim Kurulu üyesi Mutlu Mete ve Mustafa Akköse de yer aldı. Yurdagül öncelikle Başkan Esendemir eşliğinde Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesislerini gezdi. Yeniden ÇGC başkanlığına seçilen Esendemir’e tebriklerini ileterek, başarılarının devamını diledi. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül ailesinin daha önceden basın camiasında yer aldığını, bu sebeple kendisi için basın çalışanlarının kıymetli ve değerli olduğunu söyledi.

Yurdagül, “Güvenilir ve doğru haber yapılabilmesi ve halkın haber özgürlüğü-nün sağlanması basın yoluyla gerçekleşir. Bu nedenle basın ve basının ifade özgürlüğü çok önemlidir” dedi. Başkan Esendemir de ziyarette yaptığı konuşmada şunları kaydetti, “Basın Kanunu’nda yer alan ‘basın özgürlüğü’ kapsamı genişletilmelidir. Bunun yanında halkın haber alma ve haber verme hakkının kullanılmasında, basın mensubu arkadaşlarımızın daha dikkatli olması gerekir.Kanunun suç olarak nitelediği konulara daha hassasiyetle yaklaşılmalıdır.”

Yurdagül yeni adliye binasıyla ilgili olarak 2020 yılı içerisinde bina değişikliği yapacaklarını ve bu konudaki çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Denetimli serbestlik hakkında bilgi veren Yurdagül, şunları kaydetti, “Denetimli serbestlik yükümlülerinin kamuya yararlı işlerde çalıştırılmasını, insanları topluma kazandırma açısından çok olumlu buluyoruz. Kurumlar arasında yapılan protokolle haklarında kamuya yararlı işlerde çalışma kararı verilen denetimli serbestlik yükümlülerine rehabilitasyon imkanı sağlanırken, kamuya da ücretle başka kaynaklardan sağlayacağı işleri ücretsiz alma imkanı tanınmış oluyor.”  Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül’e ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ileterek, çalışmalarında başarılar diledi.