Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği tarafından Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nda 56 kilo K-1 kontak branşı final maçında Güney Portekizli Filipa Correia'yı 3-0 yenerek Avrupa Şampiyonu olan Elif Sarı Güney, antrenörleri Hasan Aykol ve Vahit Uysal ile birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti.

TSYD Adana Şube Sekreteri Hüseyin Sungur’un da katıldığı ziyarette konuşan Adanalı şampiyon kick bokscu Elif Sarı Güney ve antrenörleri, Avrupa Şampiyonası’nın kolay kazanılmadığını anlattı. 28 Ekim- 3 Kasım 2012 tarihleri arasında yapılan Kick Boks Avrupa Şampiyonası’na 39 ülkeden 500’e yakın sporcunun katıldığını belirten Elif Sarı Güney, “Benim kilomda toplam 7 sporcu bulunuyordu. 3 sporcu ile mücadele ederek Avrupa şampiyonluğunu elde ettim. Yaklaşık 9 yıldır bu sporla uğarışıyorum. Hocalarımın desteği ile bu spor dalında buralara kadar geldim” diye konuştu.

TV ekranlarında ve sinemalarda izlediği filmlerden etkilenerek kick boks sporuna merak sardığını anlatan Elif Sarı Güney, “Spora başladığım yıllarda aynı zamanda kuaförde çalışıyordum. Bir yandan kuaförde çalışırken, diğer yandan da antrenmanlarımı sürdürdüm. Türkiye Şampiyonalarına kendi imkanlarımla giderek başarılı olmaya çalıştım. Avrupa Şampiyonu olmam vesilesiyle Cumhurbaşkanı sayın Abdullah Gül’den tebrik mektubu aldım. Aynı zamanda Milli Takım sporcuları ve antrenörleri olarak  Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettik. Başbakanımız bizlere başarılarımızın devamında bulundu. Başbakan Erdoğan, bizlere ikamet ettiğimiz kentin belediye başkanlarının maddi destekte bulunabileceğini söyledi. Ödül yönetmeliğine gore Avrupa Şampiyonası müsabakalarında benim kilomda 8 sporcu olsaydı maddi anlamda ödüllendirilecektim, ancak 7 sporcu olmlasından dolayı maddi ödül alamadım. Kilomda sporcu sayısı 7 veya 8 de olsa yine de 3 rakibimle mücadele edecektim. Ödül yönetmeliğini bir an önce düzeltmelerini bekliyorum. Eğer maddi ödül alabilseydim 30 bin TL’ye yakın para alacaktım, ancak olmadı. Bunun düzeltilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Elif Sarı Güney’in antrenörleri Hasan Aykol ve Vahit Uysal, amatör sporcuların kısıtlı imkanlarla başarıya ulaştığını belirterek, “Özellikle Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Fazlı Bayram Hadi’ye teşekkür ediyoruz. Kendisi amatör branşlarda mücadele eden sporculara büyük destek veriyor.  Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve belediye başkanlarımızı da ziyaret ederek kendilerine kupa ve madalyayı takdim edeceğiz” diye konuştular.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Elif kızımızın başarısıyla gurur duyuyoruz. Ankara’daki müsabakalarda Avrupa Şampiyonu olarak Adana’yı onurlandırmıştır. Adana’yı yöneten belediye başkanları, bürokratlar ve zengin işadamlarımız Elif’in daha başarılı olması için destek vermeliler. Biz Çukurova Gazeteciler Cemiyeti olarak elimizden gelen çabayı sarfederek destek vereceğiz. Elif’e bundan sonraki spor yaşantısında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Elif Sarı Güney 2006 yılından bu yana Milli Takımda yeraldığını da belirterek, 2008’de Avrupa 3. Lüğü, 2009’da Muay Thai’de Avrupa 3. Lüğü, wushu branşında da Avrupa 2. Liği bulunduğunu ifade etti. Elif Sarı Güney bundan sonraki hedefinin 2013’de Brezilya’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda ipi göğüslemek olduğunu vurgulayarak, “Müsabık sporcu olarak 2-3 yıl daha görev aldıktan sonra Milli takımda antrenör olarak yer almayı düşünüyorum” dedi. Evli olan ve ortaokul ile liseyi dışardan bitiren  Elif Sarı Güney aynı zamanda Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenlik 2. Sınıfında okuyor.