Akdeniz TV’nin dün geceki ödül töreninden sonra evine giden İsmail Özkul, gece geç saatlerde sigara içmek için çıktığı balkondan düşerek ağır yaralandı. Tıp Fakültesi Reanimasyon servisinde yoğun bakımda bulunan İsmail Özkul, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Cem Kağan Parsak, İsmail Özkul’un ağır beyin travması geçirdiğini, boyun omirilik kemiklerinin birkaç yerinden kırıldığını, tedavisi devam ederken 3 kez kalp krizi geçirerek solunum makinesine bağlandığını, hastayi hayata döndürmek için özenle tedavi uygulandığını belirterek,‘’Çok kritik bir durumda hastanemize getirilen hastayı yaşama döndürmek mümkün olamadı. Beyin cerrahi servisi doktorlarımız tüm imkanları seferber ederek, özverili bir çaba sarfettiler ama beyin harabiyetinin yanısıra omurilikteki kırıklık ve organ harabiyeti sonucu hastamızı kaybettik’’ dedi.

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2001 mezunu olan 39 yaşındaki  İsmail Özkul, Çukurova Merhaba, Kent, ÇukurovaPres, Egemen, Toros Gazeteleri ile Ak Parti İl Başkanlığı basın bürosunda görev yapmıştı.

ÇGC Başkanı  Cafer Esendemir, İsmail Özkul’un vefatından büyük bir üzüntü duyduklarını belirterek, ‘’Sevdiğimiz meslektaşımız İsmail Özkul ile dün gece beraberdik. İlk duyduğumuzda inanamadık. Sarsıldık. Böyle zamansız bir haber hepimizi çok üzdü. Her ölüm acıdır ama genç ölümler daha da yürek yakıcıdır. İsmail Özkul’a Allahtan rahmet, kederli ailesine ve meslektaşlarımıza başsağlığı diliyorum ’’dedi.