17 ay geç teslim edilen konutlarda bacası yıkılan dairelerin yanı sıra su sızdıran, kalorifer kazanları yanmayan konutlarda bulunuyor. Küf ve nem nedeniyle mantar çıkan konutlarda vatandaşlar muhatap bulamıyor. Nedeni ise teslim tarihinden sonra konutlardaki arızaları gidermesi gereken yüklenici firmanın bulunmaması.

Aksantaş TOKi Konutları Site Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Dağtekin, TOKİ evlerinde bir çok sıkıntı olduğunu ancak muhatap bulamadıklarını anlatıyor. Dağtekin, "Evlerimiz akıyor, kaloriferlerimiz yanmıyor TOKİ'den yardımcı olacak bir görevli bulamıyoruz. Müteahhit firma da yok. İnşaat bitiminden sonra aksaklıkları gidermesi gereken firmalar da sitedeki aksaklıkları gidermiyor. Y 14'de bir dairenin bacası yıkıldı. Kış günü evin içine duman giriyor. Nemden dolayı küf mantarı çıktı. Mutfak tezgahlarının altı çürüdü." diye yakındı.

Konutların 17 aylık geç teslim edildiğini hatırlatan Dağtekin, "3 yıldan beri 4 müteahhit değişti. Kimisi 'para aldım' dedi, kimisi de 'alamadım' diye gitti. Vatandaş sıkıntısını çekiyor. Kalorifer kazanları daha ilk yılında arıza yapıyor. Garanti kapsamında değil. Muhatap firma bulamıyoruz. TOKİ nereden bulmuş nasıl yaptırmış kazanları bilmiyoruz. Nereye elinize atsanız elinizde kalıyor." ifadesini kullandı.

Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayette bulunduklarını kaydeden Dağtekin, "TOKİ 888 konutta yaşayan vatandaşlarımıza sahip çıkmalı. Konutlardaki aksaklıkları gidermeli." ifadesini kullandı.