Kanal A’da yayınlanan ve Haber Müdürü Murat Berhun’un hazırlayıp sunduğu “Kentin Yüzü” programına katılan CHP 23. Dönem Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Adana’nın sorunlarla boğuştuğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz’ın kendisine verilen vekillik görevini doğru düzgün yapmaya çağırdı.
 “Kentin Yüzü” programında Murat Berhun’un sorularını yanıtlayan Güvel, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın Adana çocuğu ve teknik bir adam olduğunu belirterek, “Sayın Aldırmaz’ın Belediyedeki uygulamalarından, davranışlarından, yaptığı icraatlardan kaygılıyım. Yaptıkları Zihni Bey’e yakışmıyor. Daha dik duruş sergilemesi gerekiyor. İktidara şirin görünmeye çalışma gayreti kendisine yakışmıyor” dedi.
Adana’nın iyi yönetilmediğini savunan Güvel şunları söyledi:
“Adana’nın 2012 bütçesi 631 milyon lira, ASKİ’nin de 242 milyon lira. Peki Sayın Aldırmaz Adana’ya ne yapıyor?  Sadece kavşak daraltmak veya genişletmekle olmuyor. Bu iş midir? İnsanlar evlerine, işyerlerine gitmekte sıkıntı yaşıyor. Adana’nın altyapısı yapılmıyor. Bir yağmurda yeni açılan bulvarlar dereye dönüşüyor. Bunun çözümü için ne yapılıyor?  Bir ‘Ortak akıl’ denmiş.  Ortak aklı gördük. Seçim dönemi bir gazete çıkarılmış, bütün AKP’li belediye başkanları,  AKP’li milletvekili adayları aynı gazetede boy göstermiş. Yanında Zihni bey. Bir partiye yaranacağım  diye yapmış olduğu davranışları sayın Başkanvekiline hiç yakıştıramıyorum. Bir Adana çocuğunun davranış biçimi böyle olmamalı. Başkan kendine verilen vekaleti doğru düzgün yapmaya çalışsın.“
Adana’nın gelişmişlik sorununa da değinen Güvel, Adana’nın daha önceleri her hükümet döneminde bakanının olduğunu ancak 9 yıldır Bakanların artık Adana’dan bile geçmediğini belirtti.  Güvel,  “Adana siyasette olduğu gibi kamu kaynaklarından aldığı payla da geri plana itildi. 2002 yılında Adana 81 il içinde kamu kaynaklarından aldığı payda 11. sıradaydı. Adana bu konuda hep geriledi. 2010 yılında Kamu kaynaklarından aldığı payda 32. Sıraya geriledi. Bunun düzeltilmesi lazım” dedi.
Güvel, 2014 yerel seçimlerinde CHP’li ehil insanların belediye yönetimlerine geçeceğini ve Adana’da daha iyi bir yönetim sergileneceğini sözlerine ekledi.