Gazeteci Seyit Ali Akgül davasında sanık avukatı şaşırtan açıklamalarını sürdürdü. 2 Aralık 2009 tarihinde Öğretmenler Bulvarı üzerinde gazeteci Seyit Ali Akgül'e çarpan ve hastaneye götürmeyerek ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan Coşkun Ağaçdalı'nın yargılandığı davanın 2. duruşması yapıldı.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkamesi'nde Ağaçdalı'nın avukatı Dursun Şeker, ilk duruşmadaki “Sanık, çarptığı kişiye yardım etmek için olay yerinin biraz ilerisinde arabadan inmiş, geri dönmüş, olay yerinde ambulans olduğunu görmüş ama olayın olduğu yerde narenciye satan Doğu kökenlilerden korktuğu için geri dönmüştür” diye yaptığı savunmasını sürdürdü. Şeker, bu kez cümlelerinde 'doğu kökenli' ibaresini kullanmaktan kaçındı.

Davaya tutuklu Coşkun Ağaçdalı, Akgül'ün yakınları, gazeteciler ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir de katıldı. Emniyet ve savcılıkta verdiği yazılı ve sözlü ifadelere itirazı olmayan sanık Ağaçdalı, 2. duruşmada söz almadı. Ağaçdalı'nın avukatı Dursun Şeker ise 1. duruşmadaki şaşırtıcı açıklamalarını sürdürdü.

Sanığın önce çarptığının ne olduğunu bilmediğini sonra korktuğunu savunan Şeker, “Sanık seyir halindeyken pat diye bir ses çıkmış, önce neye çarptığını bilmemiştir. Alkollü olduğu öğrenilen maktül intihar eder gibi arabanın önüne atlamış, sanık çarptığı kişiye yardım etmek için biraz ileride arabadan inmiş ama olayın olduğu yerde narenciye satanların kendisine saldırmasından korktuğu için geri dönmüştür. Sanık, geri döndüğü esnada olay yerine ambulans gelmiş, maktülü hastaneye götürmüştür. Sanık daha sonra polise teslim olmuştur” diye konuştu. Olay yerinde keşif yapılmasını isteyen Şeker, sanığın tahliyesini istedi.

Gazeteci Seyit Ali Akgül'ün kızı Zehra Akgül ise sanıktan şikayetçi olduğunu yineledi. Akgül'ün avukatı Ali Akıncı da gazeteci Akgül'ün yüzde 51 promil alkollü olduğunu ancak araç kullanmadığının altını çizdi. Sanığın çarpma anında geri döndüğü iddialarının doğru olmadığını vurgulayan Akıncı, "Olay 21.45'de meydana gelmiş, 22.30 sularında müdahale gerçekleşmiştir. Sanık vatandaşlık görevlerini yerine getirmemiş, bilinçli olarak kaçmıştır. Kamera kayıtları incelendiğinde olay tüm çıplaklığıyla ortaya çıkacaktır. Sanığın tutukluluk halinin devamını talep ediyorum" dedi.
“İhmalli davranışla kasten adam öldürme” suçlamasıyla 10 ile 25 yıl arasında cezalandırılması istenen Ağaçdalı'nın tahliye istemini reddeden mahkeme heyeti, kamera kayıtlarının incelendiğini ve olay yerinde keşif yapılmasına gerek olmadığına karar verdi. Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu'ndan otopsi raporunun gelmesi, soruşturma aşamasındaki tutanak ve raporlar üzerinde 30 Nisan 2010 tarihinde inceleme yapılmasına hükmederek duruşmayı 12 Mayıs 2010 tarihine erteledi