ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette; seçilmesi halinde gerçekleştireceği projeler hakkında bilgi veren Akça; emeklilerin yük olarak görüldüğü, zor yaşam koşulları içerisinde hayatta kalma mücadelesi vermek zorunda bırakıldığını belirterek, “İnsanca yaşamak için emekli maaşlarımızın en az asgari geçim şartlarına uygun hale getirilmesini istiyoruz. 2008 yılı öncesi maaş bağlama oranlarına dönülmesi için çalışmalar başlatıp, takipçisi olacağız” dedi.

TÜED Adana Şube Başkan Adayı Akça; her emeklinin TÜED’in doğal üyesi olduğuna dikkat çekerek; “2008 yılında yürürlüğe giren yasayla birlikte emekli bağlama oranları düşürüldü. Kök maaşlarımız asgari ücretin çok altında kaldı. Aylık oranlarının yeniden düzenlenmesi için çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Portakal Çiçeğj Karnavalı’nda Satranç Heyecanı Yaşandı Portakal Çiçeğj Karnavalı’nda Satranç Heyecanı Yaşandı

Akça; TÜED olarak Yumurtalık, Karataş veya Tuzla’da emekliler için yazlık dinlenme kampı projesini hayata geçirmeye gayret edeceklerini belirterek, “Birlikte olacağız, birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.

TÜED Adana Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine adaylığını açıklayan Nurettin Yılmaz da konuşmasında; bakıma muhtaç, ileri yaşta ve engelli üyeler için belediyelerle işbirliği içerisinde kapasiteli bakımevi açmak istediklerini ifade etti.

Mehmet Akça "Birlikte Olacağız, Birlikte Yöneteceğiz"

Yılmaz, “Gün dayanışma günüdür. Birlikten güç doğar. Birliğimiz ve gücümüzle Emekli Yaşam Evleri açmayı hedefliyoruz. Bu yaşam evlerinde en azından haftada ya da onbeş günde bir de olsa bütçesini düşünmeden ailesiyle birlikte yemek yiyebileceği bir lokantası, kuaför ve berber salonlarının bulunacağı mekanları emeklilerimize kazandırmak istiyoruz. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için yönetime talip olduk. Takdir emeklilerimizindir” dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir; Akça ve Yılmaz’a başarılar diledi. Esendemir; emeklilerin başta ekonomik olmak üzere sosyal ve kültürel konularda birçok sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Son yıllarda ülkemizde emeklileri yük olarak görme zihniyeti oluştu. Emeklilerin değersizleştirilmelerine üzülüyoruz. Bugün ülkemizde var olan değerler ve sermaye, emeklilerimizin emeğinin bir ürünü. Emeklilerin yaşamlarının kalan bölümünde her türlü güvenceden yoksun bırakılması, asgari yaşam koşullarının altında yaşamaya mahkum edilmesi, sağlık ve bakım hizmetlerinin devlet güvencesinde verilmesi gerekir. Emeklilik; yaşlılığın güvencesidir. Bugün toplumun bütününü kapsayan ve ihtiyaçlarına cevap veren devlet güvencesinde bir emeklilik sistemi gerekiyor” dedi.