Memleket Partisi’nden istifa eden, Yüreğir İlçe Kurucu Başkanı, Kurultay Delegesi ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait doğan ve ekibi yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katılarak, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldıklarını ifade etti.

CHP Yüreğir İlçe Teşkilatı’nda gerçekleştirilen rozet takma törenine, deprem olma riskine karşın daha önce Memleket Partisi Yüreğir İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Sıdıka Uçuk’la birlikte 15 kişiden oluşan sembolik bir grubun katıldığını ifade eden Sait Doğan, önümüzdeki günlerde yaklaşık 400 kişinin daha partiye katılım sağlayacağını iddia etti.

Memleket Partisi’nden İstifa Eden Sait Doğan ve Ekibi CHP’ye katıldı

Yüreğir İlçe Başkanı Anıl Tanburoğlu’nun yanı sıra CHP Adana eski İl Başkanlarından Av. Emrah Kozay da hazır bulunarak, Sait Doğan ve ekibinin partiye katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdiler.

Kritik bir dönemden geçildiğini ifade eden Doğan, “Bu zorlu süreçte yuvamda, yani CHP çatısı altında hizmet etmek için partimin emrinde olmam gerektiğini düşündüm. Benimle birlikte, önümüzdeki günlerde 400 kişi daha CHP’ye katılacak” diyerek, seçimlerde milletvekilliği için aday olmayacağını da hatırlattı.

Memleket Partisi’nden İstifa Eden Sait Doğan ve Ekibi CHP’ye katıldı

Memleket Partisi’nin Türkiye için bir şey yapamayacağını anladığı anda arkadaşlarıyla birlikte istifa ettiklerini de hatırlatan Sait Doğan, “18 Mayıs 2021 yılında büyük umutlarla gittiğimiz Memleket Partisi’nde umduğumuzu göremedik. Memleket Partisi Genel Başkanı sayın Muharrem İnce Bey, intikam duygularıyla bugüne kadar siyaset yapmıştır. Yaklaşık iki yıldır alanlarda çalışmalar yapıyorduk ama bir türlü partimizin büyümesiyle alakalı hiçbir politika üretemediklerine şahit olduk. Ben ve arkadaşlarım bunu gördükten sonra istifa etmiştik. Şimdi de yuvamıza dönerek, Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yaparak, demokrasiye giden yolda ilk adımın atılmasında rol almak istedik” şeklinde konuşarak, kendisiyle birlikte yol yürüyen arkadaşlarına da teşekkür etti.