Adana Çukurova Rotary Kulübü, her yıl mesleklerinde öncü ve gösterdikleri başarılı çalışmalar ile topluma örnek olan kimselere verdiği Meslek Hizmetleri Ödülüne bu sene Omar Faruk Tekbilek’i  layık gördü.

Adana Çukurova Kulübü 2022-2023 Dönem Başkanı Tayfun Sevimli “İş ve meslek insanlarının oluşturduğu bir hizmet kuruluşu olan Rotary Kulüpleri geleneksel olarak her yıl mesleklerinde topluma örnek olmuş başarılı kişileri ödüllendirerek toplumda meslek etiği, iyi niyet ve toplumsal katkının yaygınlaşmasına ve farkındalığın artmasına katkı sağlamaya çalışmaktadır.  Kulübümüzün Meslek Hizmetleri Komitesi tarafından bu ödüle aday olarak kulüp üyelerimize sunulan Adanalı sanatçı Omar Faruk Tekbilek oy birliği ile ödüle layık görüldü” dedi. Gerçekleştirilen ödül törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ödülü Tekbilek’e takdim etti. Kalabalık katılımlı ve coşkulu bir tören geçirildi. Başkan Sevimli, ‘’Törenimize katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a, davetli Rotaryen konuklarımıza, kulüp üyelerimize ve eşlerimize teker teker teşekkür ediyorum’’ dedi.

Meslek Hizmet Ödülü Omar Faruk Tekbilek'e Verildi

   1961 Adana doğumlu sanatçı Omar Faruk Tekbilek 16 yaşında İstanbul’a yerleşip tasavvuf ile tanıştı. Mevlevi dervişlerinin müzik yorumlarından etkilendi. Daha sonra Amerika’ya yerleşen Tekbilek buradaki çalışmaları ile alanında dünya çapında tanınan bir sanatçı oldu. Bağlama, ney, darbuka, zurna, bendir, def gibi enstrumanları virtüöz derecesinde kullanabilen usta sanatçı hayat felsefesini müziğine de taşımış ve geniş kitlelere ulaşmıştır.

Meslek Hizmet Ödülü Omar Faruk Tekbilek'e Verildi

   Tekbilek, Ödül töreni sonrasında sahne alarak davetlilere müzik ziyafeti verdi.