Seyhan Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğünün 9 Şubat 2023 Perşembe Günü yapacağını duyurduğu 43 kalem “Duyuru ve Tanıtım Yapılması Hizmet Alımı işi” ihalesi, yaşanan depremlerin ardından 15 gün için ertelenmişti. 

DEPREMİN AĞIR YIKIMINA RAĞMEN İHALE YAPILDI

Geniş bölgeyi etkileyen afette 40 Bini aşkın insanın yaşamını yitirmesi ve 115 Bini aşkın vatandaşın yaralanması sonucu, depremin boyutunun da ortaya çıkmasıyla, iptal edilmesi beklenen ihale 23 Şubat tarihinde yapıldı.  Belediye encümen Salonunda yapılan ihale yasal şartları yerine getiren ve en uygun teklifi veren bir firma tarafından kazanıldı. Değerlendirme ve Yasal sürecin ardından yüklenici firma tarafından 43 kalem ihtiyaç malzemesinin Seyhan Belediyesine teslimi başlayacak.

ihale-23subat

İhale ilanında Sivil toplum kuruluşlarının talep ettiği tanıtım desteğinin sağlanacağı belirtiliyor. Adet bazlı hizmet alım işlerinde farklı tanıtım metaryelleri bulunuyor. Yaklaşık 450 bin parça iş ve işlem ile 1,5 Milyon saniye Led ekran reklam  alım işi tartışmaları da beraberinde getirdi. 

BAŞKAN AKAY, DEPREMZEDELERE KIYAFET YETİŞTİRME DERDİNDE AMA... 

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, depremin hemen ardından Belediye bünyesinde kurulu olan dikimevinde soğuktan üşüyen depremzedeler için kıyafet üretimine yoğunlaşmışken, Seyhan Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü yetkilisinin ihalede ısrar etmesi şaşırttı. Zorunlu tanıtım materyalleri dışındaki iş ve işlemlerin iptal edilerek, tasarruf edilen parayla da depremzedelere insanı yardım kapsamının genişletilmemiş olması dikkat çekti.

HİÇ DEĞİŞMEYEN GÖREV!

İşte, bazen kültür müdürü, bazen spor müdürü, bazen başkan yardımcısı, bazen Seyhan Belediyespor genel kaptanı, bazen özel kalem müdürü, bazen birkaç görevi olan ama her zaman basın yayın müdürlüğü yetkilisi olarak kalan görevlinin, şimdilik almaktan vazgeçmediği 43 kalem iş ve işlem.

 yesil