Haber İçeriğinde Yorum Bulunmaktadır

Kahramanmaraş merkezli depremler ve sel nedeniyle 50 Bin insanın yaşamını yitirmesinin ardından tüm Türkiye hatta Dünya acılara ortak olup yas tutarken, halkın vergilerinden toplanan ve halka hizmet verilmek üzere Belediyeye aktarılan paralarla Türkiye Erkekler Hentbol birinci lig A grubu’nda zirve mücadelesi veren Seyhan Belediyespor profesyonel takımı deplasmanda Rize temsilcisi Güneysu Kulübü’nü  41-30 gibi farklı bir skor ile yenerek haftayı mutlu kapadı.

BELEDİYE PROFESYONEL KULÜP YERİNE HALKA VE DEPREMZEDELERE DESTEK VERMELİ

Deprem bölgelerinde halen çadır, içme suyu ve İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun söylemiyle insanlara sabah kahvaltısının bile verilmesinde zorlanılırken, "halka hizmet etme" iddiasındaki belediyenin profesyonel kulübe kaynak ayırması tartışılıyor.

Belediyelerin gençlere sporu sevdirdirmek, yeteneklerini ortaya koyacak aktivitelere yönlendirmek ve spor ile kötü alışkanlıklardan kaçınmasını sağlamak için daha çok kaynak ayırması gerekirken profesyonel takıma kaynak sunarak Süper lig hedeflemesi tepki çekiyor. 

ÖNCELİK İHTİYACI OLANA DESTEK VERMEK OLMALI

Spor kulüplerinin harcamalarının Meclis üyelerince denetlenemiyor olması, dernek statüsünde denetlenebilirliğinin olması da başka bir sorun. Arzu edilen; Başta Seyhan Belediyesi olmak üzere tüm belediyelerin profesyonel kulüpler yerine kaynakları gençleri spora teşvik etmek ve spor ile kötü alışkanlıklarını kazandırmak üzere kullanması.

Seyhan Belediyespor erkek hentbol takımı 29 Mart’ta deplasmanda 1955 Batman Belediyespor kulübü karşılaşacak. Mavi-beyazlılar 1 Nisan’da Adana’da Van Erek takımını konuk edecek. Bu iki karşılaşmanın ardından grup maçları sona erecek ve gözler play-off müsabakalarına çevrilecek. Seyhan Belediyespor Hentbol Takımı play off'ta başarılı olursa Adana'yı Süper ligde temsil edecek!!!