Mimarlar Odası Adana Şubesi Ekim ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelde Adana'da kentsel dönüşüm uygulamaları ve mimari boyutunu konuştu.

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Adana Şubesi, 3 Ekim Dünya Mimarlar Günü'nde başlayan ve ay boyunca düzenlenen etkinlikler kapsamında “Kentsel Dönüşümün Mimari Boyutu” paneli düzenledi. İnşaat Mühendisleri Adana Şubesi toplantı salonunda düzenlenen panelde Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Dr. Duygu Saban, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğretim görevlisi Özgür Kartum ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nden mimar İlknur Aslançolak Adana'daki kentsel dönüşüm projelerinden örneklerle birer sunum gerçekleştirdi. 

Sedat Gül

Kolaylaştırıcılığını Mimarlar Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Cansu Güneşer'in gerçekleştirdiği panelde açılış konuşmasında “Esenlik için mimarlık” temasıyla kutlanan Dünya Mimarlık Günü'nü ay boyunca çeşitli etkinliklerle ve zengin bir programla kutladıklarını kaydeden Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Sedat Gül, “Kıymetli bilim insanlarımıza ve tüm katılımcılarımıza yönetim kurulumuz adına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Gül, bilim insanlarının kentsel dönüşümün mimari boyutunu bilimsel pratiklerle ve Adana'daki uygulama yorumlarıyla ortaya koyduğunu kaydederek, “Adana'da maalesef planlı bir kentleşmeden bahsedemiyoruz. Biz Adana'daki yapı stoğunun güvenli ve sağlıklı hale getirilmesi için bilimsel bir yerinde dönüşümü savunuyor ve destekliyoruz. Bunun için rant odaklı değil kamu çıkarlarını odağına almış bilimsel bir bakış açısı gerekiyor. Bu yönüyle Adana'nın kamu ve sivil toplum işbirliğinde planlı kentleşmesi ve büyümesi için tarihsel sorumluluğumuzu yerine getirerek gerekli çağrıları yapmayı vazifemiz olarak görüyoruz” diye konuştu.

Mimarlar, Kentsel Dönüşüm Uygulamalarını KonuştuTMMOB Adana İKK Sekreteri Ahmet Uncu, İMO Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, Mimarlar Odası Adana Şubesi yönetim kurulu ve üyeleri ile Çukurova Üniversitesi öğrencileri ile yerel yönetim temsilcilerinin katıldığı panel soru cevap bölümü ile sona erdi.