Memleket Partisi Çuklurova İlçe Binasında gerçekleştirilen Basın açıuklamasıylas Murat Aravi Memleket Partisi İl Başkanlığına adaylığını duyurdu. Aravi Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Genel Merkezimiz tarafından Adana İl Başkanlığına atanan Değerli Kayyum Heyeti, Kıymetli İlçe Başkanlarımız, İlçe Yöneticilerimiz, delegelerimiz, değerli partililerimiz hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum, hoş geldiniz.Bugün bu toplantıda yer alan ve aslen onlar vasıtasıyla sesimizi duyurma fırsatı bulduğumuz,bulacağımız siz değerli basın mensuplarına da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum, sizler de hoş geldiniz.Var olunuz. 
Ülkemize umut olarak yola çıkmış, memleketimizin problemlerine çözüm üretecek , hatta henüz seçilmeden çözüm önerilerini sunmuş Türkiye’nin her yerinde seveni olan, Sivas da küçük bir hareket ile başlayıp binlerce katılım ile MEMLEKET PARTİSİ çatısı altında bizleri bir araya getiren Sn. Muharrem İnce‘ ye de sonsuz teşekkürlerimi bu vesile ile ayrıca iletmekten gurur ve mutluluk duyuyorum. Teşekkür ediyorum çünkü bizleri içimize sinmeyecek kişilere tıpış tıpış oy vermekten, alternatifsizlikten, farklı olduklarını dile getirseler de birbirlerinin aslında bir nevi türevi olan siyasete, siyasetçilere mahkum olmaktan kurtardığı için, seçenek ortaya koyduğu için. İnşallah kendisini %50+1 ile Cumhurbaşkanı yapacağız.
Bu kapsamda, Sn. Muharrem İnce’nin liderliğinde ülkemize umut olarak yola çıkmış partimizin her bir bireyinin gönülden katkılarıyla, emekle inşa edilen Memleket Partisinin kuruluşunda çalışma fırsatı yakalamış olmanın ve bir “tuğla” misali dahi olsa katkı sağlamış olmanın onurunu yaşıyorum.
Buradan sizler aracılığıyla gururla ifade ediyorum ki; çocukluğumdan beri yanlışa yanlış , doğruya doğru demekten hiç çekinmedim. Haksız olan kendi ailemden birisi olsa dahi ona “bendendir” deyip ayrıcalık göstermedim tam aksine haklının yanında durdum. Bu bakış açısı, problemleri sağlıklı analiz etme ve çözme yetkinliği kazanmamda en önemli faktör oldu. Problemleri sadece sonucuna bakarak yorumlamadım aksine o problemlerin oluşma sebeplerine odaklanıp yeniden oluşmaması için çabaladım.

Memleket Partisi İl Başkan


Bilindiği üzere Adana’mızda bir türlü Memleket Partimiz, çeşitli yönetimsel sorunlar nedeniyle istediğimiz, hedeflediğimiz ve beklediğimiz seviyeye çıkarılamadı. Adana’ da söz konusu problemlerin çözülemeyeceğini tam aksine sorunların daha da derinleşeceğini gören ve bu duruma müdahale etme ihtiyacı duyan genel merkezimiz oy birliği ile eski başkan ve yönetimini görevden almış ve olağanüstü kongre ile değişim talep etmiştir. Bu durum partimizin geleceği adına sorumluluk alma ihtiyacı doğurmuştur.Partili olma bilinci, aidiyeti, yönetici liyakati, örgüt emeğini öne çıkartacak bir anlayışla, ötekisi, berisi olmayan herkesin birlikte, kolektif şekilde hareket ettiği bir örgütün var olması için hep beraber çalışacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Kendimi her ne şart altında olursa olsun; partime, ülkeme ve bize inanan insanlara karşı sorumlu hissediyorum. Memleket Partisi Adana İl Başkanlığı’na adaylığımı buradan ilan ediyorum. Sizlerden de siyasal mücadelemdeki bu yeni yolculuğuma destek vermenizi diliyorum ve istiyorum.
Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki Adana’mız ile ilgili gereken gayreti ve özveriyi sunacağımızı, üye sayısında yükselişle patlama yapacağımızı, tüm bunları oluşturacağımız değerli il yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla ve ilçe örgütlerimizle sinerji içinde yapacağımızı taahhüt ediyoruz. Buradan yine başta Genel Başkanımız olmak üzere tüm Genel Merkez yürütme organlarımıza Adana’mıza göstermiş oldukları hassasiyetten, sevgiden ve önemden dolayı teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. 
Siyaset bir meslek değildir.Siyaset iletişim sanatıdır.Yaşlısı genci yoktur.Etkinlik ve yetkinlik önemlidir.Bende de bu donanımlar mevcuttur.Tüm Adana genelinde politika yapabilecek bilgi, beceri, donanım ve yeteneğe sahibim. Kurumsal hayat tecrübem ile olabildiğince etkin takımlar, kadrolar, yol arkadaşları edinebilir ve bunlar içinde yep yeni yetenekleri açığa çıkarabilirim.Yanlış olanları eleyebilir yerlerine ortak akıl ile doğru olanları kazandırabilirim.

Kıymetli partililerim, değerli yol arkadaşlarım…
Milletimizi gerçek anlamda huzur ve mutluluğa taşımanın ancak MEMLEKET PARTİSİ iktidarı ile mümkün olduğunu Türkiye’de Muharrem İNCE ve MEMLEKET PARTİSİ varsa her zaman bir umudun var olduğunu, bu umudun da MEMLEKET PARTİSİ kadrolarının ahlaklı, üretken yönetim anlayışıyla sağlanabileceğinin hepimiz farkındayız. Partimiz ve Adanalılar Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, sahiplenmiş, kuruluş felsefesine bağlı, iktidar mücadelesine canla başla katkı sunacak temsilciler istiyor. Bunun için de temsilde parti bilincini almış, sağduyulu, kavgadan ve kargaşadan uzak, eğitimli ve donanımlı kadrolar gerekiyor. İşte benim mücadelem bu bilinç üstüne inşa edilmiştir. Partililiği, liyakati, emeğin en yüce değer olduğunu öne çıkartacak bir anlayışla, kimsenin ötekileştirilmediği, her fikrin değerli hissettirileceği bir örgütün var olması için hep beraber çalışacağımız bilinciyle hareket edeceğimizi ifade ederek kendimi partim aracılığıyla insanlarımızın hizmetine sunmak istiyorum. Ben tek başıma bir hiçim. Herşeyi birlikte yapacağız,birlikte çoğalacağız.Gelin yeniden bir olmak için destek verin. Önce Adana’da sonra Türkiye’de MEMLEKETİ AYAĞA KALDIRALIM. BARIŞACAĞIZ,BÜYÜYECEĞİZ,BÖLÜŞECEĞİZ."